VetteSletten

Pindakaas Smores Koekjes

Ik ben geen zoetekauw tenzij het dingen van 100% suiker betreft. Zo’n dikke Franse meringue, van de boulangerie, is dan ook één van mijn lievelings. Marshmallows zijn een soort slap inteelt achterneefje van de meringue, en mogen daarom ook altijd een beetje delen in mijn obsessie.

Één marshmallow-toepassing waar ik altijd geobsedeerd door ben geweest is de Amerikaanse smore. Een kampvuurkoekje van Graham-crackers, marshmallow en chocola. Ik heb hier alleen nog nooit een Graham-cracker gezien en ga die krengen ook echt niet zelf bakken, dus ik moest het altijd zonder deze mogelijk top traktatie doen.

Maar omdat ik 100% voor inclusiviteit ben was ik onlangs op zoek naar een gluten- en lactose-vrije uitdeeloptie en liep ik tegen deze koekjes aan. Ik vond ze op zo’n Amerikaanse seperatisten site dus in dit geval laat ik de bronvermelding even voor wat hij is.

Maar dankzij die seperatisten heb ik dus wel eindelijk toegang tot een bijna-smore! Deze koekjes zijn fantastisch. Veel te zoet, zout, krokant van buiten en smeuïg van binnen. En binnen 20 minuten in je bakkes.

Pindakaas Smores Koekjes

Deze koekjes zijn irritant makkelijk en ook goed te doen voor je gluten en lactose intolerante vrienden.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
20 min
Totale tijd20 min
Gang: Snack
Keuken: American
Porties: 24

Ingrediënten

  • 150 gr pindakaas
  • 150 gr fijne suiker
  • 2 eieren
  • 1 tlp bakpoeder
  • 1 tlp baksoda
  • 1 tlp vanille extract
  • 100 gr grofgehakte pure chocola
  • 1/2 c mini marshmallows

Instructies

  • Verhit de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de suiker met het bakpoeder en de -soda. Gebruik een staande of handmixer om de pindakaas met de suiker te vermengen. Ga door tot de suiker volledig is opgelost. 
  • Voeg nu het vanilla extract en de eieren toe. Mix verder tot er een egale massa is ontstaan. Roer hierna voorzichtig met een pollepel de grofgehakte chocola en marshmallows door het deeg. 
  • Gebruik een ijsschep om bolletjes te scheppen. Let op: het deeg is erg los, dus druk het goed aan in de ijsschep. Denk eraan dat de koekjes aardig uitlopen, dus zorg ervoor dat er ongeveer 4-5 cm tussen elk bolletje zit.
  • Plet de koekjes een beetje om ze aan te drukken. En plak stukjes deeg, chocola en marshmallow die van de bolletjes af zijn gevallen weer even goed tegen één van de bolletjes aan. 
  • Bak de koekjes 10 minuten gaar in de oven. Wanneer je ze eruit haalt zijn ze nog heel erg zacht. Dus laat ze eerst 5 minuten uitharden op de bakplaat, voordat je ze verplaatst naar een rooster om volledig af te koelen.

Looking for the English version of this recipe? Find peanut butter smores cookies at Dorothy Porker.com.

Spread the love
  • 1
    Share


Related Posts

Leave a Comment