Vette Sletten

Zoete Aardappel Bolletjes

Één van mijn favoriete foodblogs is Lady&Pups, haar Mexicaanse chorizo burger is echt [mind blown]. Ik gebruik de bijbehorende kruidenmix inmiddels al jaren om vega-chorizo mee op te leuken.

Mandy Lee houdt net zo van agressieve smaakcombinaties als ik. Maar de tijd die ze erin stopt is ook wat eh… over the top. Ik ben zelf veel luier ingesteld. Dus hoewel ze me altijd enorm inspireert op probeer ik eigenlijk altijd cheat-codes te vinden voor haar gerechten.

Mijn meest succesvolle ‘verluiïng’ zijn de zoete aardappel bolletjes die horen bij die Mexicaanse chorizo burger. Ze zijn snel en makkelijk, kunnen prima ingevroren en ook weer opnieuw opgewarmd worden en zijn de perfecte draagmoeder voor hamburgers, zoals bijvoorbeeld mijn Caesar fried kip burger, of gewoon dampend heet (uit de magnetron!) met een gezonde dosis gezouten boter.

Zoete Aardappel Bolletjes

Makkelijke bolletjes voor bij een hamburger of gewoon zo.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
2 uur
Gang: Avondeten, Borrelhap, Lunch, Onderweg, Ontbijt
Trefwoord: bolletjes, brood, broodje, Hamburger, Zoete Aardappel
Porties: 10 bolletjes

Ingrediënten

  • 1 pak witte broodmix
  • water zie instructies witte broodmix
  • 1 zoete aardappel
  • everything bagelmix of sesamzaad van de Turkse of Marokkaanse supermarkt

Instructies

  • Ook met de zoete aardappel speel ik vals. Je kunt 'm uren poffen in de oven, maar in de magnetron gaat het veel sneller.
  • Prik de aardappel rondom met een vork.
  • Leg 'm op een stuk keukenpapier in de magnetron en 'pof' de aardappel 5 minuten op de hoogste stand van je magnetron. Draai de aardappel om en 'pof' hem nu nog 5 minuten.
  • Snijdt de aardappel open om hem sneller te laten afkoelen. Schraap ongeveer 250 gram van het vlees uit de aardappel.
  • Maak de broodmix klaar volgens de instructies op de verpakking, maar voeg het nog lauwwarme vlees van de zoete aardappel meteen aan begin van het mengproces aan je broodmix en water toe.
  • Ik laat mijn deeg bij voorkeur twee keer rijzen en bedek ze daarna met zout en everything bagelmix, sesamzaad of wat ik toevallig heb liggen voordat ik ze in ongeveer 15 minuten afbak in de oven.
  • Omdat het deeg door de toevoeging van de zoete aardappel best nat is kunt je ze het beste na die 15 minuten nog 10 minuten in de oven laten staan, terwijl de oven uit staat. Ook is het beter om ze volledig af te laten koelen voor je een hap neemt.

Are you looking for this recipe in English? Please go to DorothyPorker.com for sweet potato buns.

Spread the love


Related Posts

Leave a Comment