VetteSletten

Geroosterde Wortel met Honing en Feta

Dat is het. Dat is het recept. Wortel met honing, sumac, feta, koriander en pijnboompitten. Ik hou van makkelijk dus Fast, Fresh and Simple van Donna Hay, met recepten die vrijwel nooit meer dan drie zinnen beslaan, is een uitkomst.

Dit is eigenlijk een bijgerecht maar ik eet dit vaak los, als avondeten (noem het een warme maaltijdsalade, als je echt moeilijk wil doen).

Donna maakt haar versie met geitenkaas, maar ik vind zelf feta er ook erg lekker bij. Je kunt zelf waarschijnlijk ook wel bedenken dat dit recept een prima basis is voor allerlei groenten, kaas en noten combinaties uit de oven.

Geroosterde Wortel met Honing en Feta

Deze wortel uit de oven kunnen zowel als bij- of als hoofdgerecht gegeten worden en komt uit Fast, Fresh and Simple van Donna Hay. 
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd35 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: Donna Hay, feta, ovengerechten, wortel
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 1 bos wortel zoveel als je zelf op kunt
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1/2 blok goede kwaliteit feta
  • 1 bosje koriander grofgehakt
  • 2 el pijnboompitten geroosterd in een droge pan
  • 1 el sumac

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden. 
  • Men de honing samen met de olijfolie, zout, peper en komijn in een kom.
  • Was je wortelen en verwijder de toppen. Je kunt ze ook schillen zoals ik voor de foto heb gedaan, maar normaal gesproken laat ik dat eerlijk gezegd zitten. 
  • Wrijf de wortel in met het honing/ olijfolie mengsel en leg ze in een ruime ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ze eerst 15 minuten bedekt in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder de folie en bak de wortel nog 15 minuten door, tot ze beginnen te karameliseren.
  • Terwijl de wortel dat aan het is, kun je een vork gebruiken om de feta te verkruimelen. Gebruik zoveel als je wil, want feta. 
  • Verdeel de feta, de pijnboompitten, koriander en sumac over de wortel zodra ze uit de oven komen. Je kunt ze ook eerst op een mooi bord leggen als dat je ding is, maar direct uit de pan is ook prima. 

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for roast carrots with feta.

Spread the love
  • 1
    Share


Related Posts

Leave a Comment