VetteSletten

Caesar Fried Kip Burger

Ik zou een lichte lunch eten voor ik de deur uit moest. Maar ik had alles verkeerd getimed dus at ik iets onderweg. Dan at ik de lichte lunch wel als avondeten. Maar ik was moe toen ik thuiskwam dus ¯\_(ツ)_/¯.

Toen werd het steeds kouder en had ik helemaal geen zin meer in ‘lichte’ onzin. Omdat ik niet tot het einde der tijden met deze lichte lunch in de koelkast wilde blijven zitten, besloot ik de frituur aan te zwengelen.

De ‘lichte’ lunch zou een klassieke Caesar salade zijn geworden. Al sinds ik mijn eerste at (in EuroDisney ergens in de jaren ’90) heb ik een langdurige verhouding met deze salade. Maar het was dus koud en ik had helemaal geen zin in salade. En zo werd Caesar fried kip geboren.

Je kunt de kip zo eten, of op mijn zoete aardappel bolletjes. Het is hoe dan ook een feestje.

Caesar Fried Kip Burger

De klassieke salade, maar dan gefrituurd.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
8 uur
Gang: Avondeten, Borrelhap, Frituur, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Caesar salade, gefrituurde vis, Hamburger, kip, salade, Vegaburger

Equipment

  • Frituurpan

Ingrediënten

Voor de Marinade en Dressing

  • 2 kippendijen zonder vel (sorry) en bot
  • 1 1/3 c Griekse yoghurt of karnemelk
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 4 ansjovisfilets
  • sap van één citroen
  • 6 el geraspte Parmezaanse kaas

Voor de Coating

  • 1/2 c bloem
  • 1/2 c crackermeel sla wat crackers die je nog hebt liggen tot gort
  • 1/2 c geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 1/2 tl zout
  • 1 tl cayenne-poeder
  • olie om te frituren

Om het af te maken

  • plakjes bacon uitgebakken
  • 2 gepocheerde, zachtgekookte of gebakken eieren zolang het eigeel maar zacht is
  • sla naar keuze ik vind zelf botersla of baby gems het lekkerst
  • 1/2 avocado
  • bolletjes naar smaak ik gebruik mijn zoete aardappel bolletjes

Instructies

Één avond van te voren

  • Meng de yoghurt of karnemelk, olijfolie, knoflookpoeder, fijngehakte ansjovis, citroensap en Parmezaanse kaas in een kom. Verdeel ze over twee afsluitbare bakjes.
  • Plaats je kippendijen bij het mengel in één van de containers. Zorg ervoor dat ze volledig onderstaan en laat ze minimaal 2 uur in de koelkast marineren, het liefst zelfs een nacht en een dag.

Frituren

  • Verhit je frituurpan tot ongeveer 175C.
  • Haal de kip uit de yoghurt. Gebruik een keukenpapiertje om de dijen droog te deppen.
  • LET OP: GOOI DEZE YOGHURT WEG. Je wil hem niet per ongeluk over je burger gooien als saus. Daar is het andere bakje voor.
  • Vermeng de bloem, het cracker meel, de Parmezaan, het knoflookpoeder en de cayenne met elkaar in een diep bord. Leg ook vast wat keukenpapier op een ander diep bord om je gefrituurde kip straks in uit te laten lekken.
  • Haal, wanneer je frituurpan op temperatuur is, je kip door het bloem/ Parmezaan mengsel. Schudt eventueel teveel bloem af en laat de kip langzaam in de olie zakken. Denk eraan dat je eerst je mandje in de frituurpan legt, zodat je de kip er straks makkelijk weer uitvist. Laat ze niet tegelijkertijd in de olie zakken, dan bakt de kip meestal aan het mandje vast.
  • Je dijen zouden in ongeveer 10 tot 20 minuten gaar moeten zijn, afhankelijk van hoe dik ze zijn. Let erop dat je korst in elk geval mooi goudbruin is. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  • Je kunt de kip zo eten, met de rest van de marinade, of er een Caesar kip burger van maken met de bacon, sla, een eitje en wat avocado. Het komt hoe dan ook goed.

Are you looking for this recipe in English? Please go to DorothyPorker.com for my Caesar fried chicken burger.

Spread the love


Related Posts

Leave a Comment