Vette Sletten

Mango, Bonen en Feta Salade

Ik moet eens in de maand in het centrum van Amsterdam zijn. Omdat ik goed ingeburgerd en minder goed in financiële doen ben reis ik vroeg zodat ik korting krijg. Maar dan moet ik nog wel iets eten.

De eerste keer dat ik op deze wijze naar Amsterdam moest kwam ik er opnieuw achter dat er rond Amsterdam Centraal echt niks fatsoenlijks te vreten is. Tenzij je ontzettend van Nutella-wafels of fastfood ketens houdt dan (wat ook prima is, als je daarvan houdt, niet dat dat soort tenten alle grote steden ter wereld overnemen en reizen een stuk minder interessant hebben gemaakt).

Die eerste keer leidde dat tot een paniekaanval die ik gelukkig kon inperken met een korte meditatie-oefening en (in mindere mate) met kipnuggets van 5 euro. De tweede keer besloot ik iets mee te nemen. En zo is deze salade geboren.

Dit recept is geïnspireerd door een bonensalade uit Mexico: The Cookbook en de inhoud van mijn koelkast. and the contents of my fridge. Het is echt een blijvertje geworden die prima mee op reis kan en zowel als bij- als hoofdgerecht prima tot zijn recht komt.

Mango, Bonen en Feta Salade

De perfecte salade voor een zomerse picknick, bij de barbecue of gewoon zomaar omdat mango fucking awesome is.
Voorbereidingstijd15 min
Gang: Avondeten, Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Aziatisch, Fusion, Mexicaans
Trefwoord: salade, zomersalade
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 mango in blokjes
  • 1/2 c kikkererwten uitgelekt en goed afgespoeld
  • 1/2 c kidneybonen uitgelekt en goed afgespoeld
  • 1/2 c cannelini of boterbonen uitgelekt en goed afgespoeld
  • 1 bos koriander grof gehakt
  • 1/2 blok feta in blokjes
  • 1/4 c ingelegde jalapenos in stukjes, meer of minder naar smaak
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Meng alle ingrediënten samen in een kom, schaal, bord, whatever. En hup, je hebt salade.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for mango, bean and feta salad.

Spread the love


Related Posts

Leave a Comment