VetteSletten

Salade van Erwtjes, Munt, Feta en Krieltjes

Ik vind dat salades niet echt recepten zijn, dus we houden het kort vandaag.

Deze salade van erwtjes, munt, feta en krieltjes komt uit Fast, Fresh and Simple van Donna Hay. Het perfecte kookboek voor mensen die van korte recepten en kort in de keuken staan houden.

Salade van erwtjes, munt, feta en krieltjes

Deze flexibele salade staat binnen no time op tafel.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Brits
Trefwoord: doperwtjes, krieltjes, munt, salade
Porties: 2

Ingrediënten

  • een handvol krieltjes gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 1 c erwtjes vers of uit de vriezer
  • verse munt naar smaak
  • 1 c feta
  • 2 zachtgekookte eieren
  • 3 plakjes prosciutto
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Bak de gehalveerde aardappeltjes met wat olijfolie, zout en peper in een voorverwarmde oven op 175C in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Kook de erwtjes. Diepvrieserwtjes hebben ongeveer 1-2 minuten nodig, verse 8-10. Je kunt tussendoor even testen of ze al klaar zijn. Ze mogen nog best wat bite hebben voor deze salade.
  • Maak van de overgebleven olijfolie met de azijn en de mosterd (en nog meer zout en peper) een lichte dressing.
  • Verkruimel de feta of snijd hem in blokjes.
  • Je kunt nu je bord opmaken. Ik begin meestal met de doperwtjes, waar ik de krieltjes en feta over verdeel voor ik er wat verse munt over kapot scheur en eindig met de dressing.
  • Donna maakt het helemaal af met de prosciutto, maar dat is wat mij betreft geen must. Een zachtgekookt eitje doet het hier ook prima bij.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for pea, mint, feta and new potato salad

Spread the love


Related Posts

Leave a Comment