VetteSletten

Buffalo Bloemkool Taco’s

Elk jaar probeer ik minder vlees te eten. Mijn grootste valkuil hierin zijn stressmomenten waarop ik te moe ben om na te denken en eet wat er het dichtst bij mijn mond staat en natuurlijk kaas. Al de kaas.

Gelukkig heb ik dankzij 3 jaar Veganuary inmiddels een aardig arsenaal aan makkelijke vegan (en vegetarische) recepten opgebouwd. Voor De Week Zonder Vlees deel ik er twee met je.

Let op: Deze Buffalo bloemkool taco’s zijn natuurlijk alleen vegan als je de blauwe kaassaus overslaat of vervangt (duh). Ze blijven hoe dan ook erg lekker.

Buffalo Bloemkool Taco's

Deze Buffalo bloemkool taco's staan in een handomdraai op tafel en zijn perfect voor De Week Zonder Vlees (met kaas). 
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Avondeten
Keuken: Amerikaans, Vegetarisch
Trefwoord: bloemkool, taco's, Vegan, vegetarisch, week zonder vlees
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool per persoon opgebroken in roosjes
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl kokos- of gewone boter
  • 2 tl Frank's hot sauce
  • 2-4 tortilla's naar keuze ik ga zelf altijd voor mais
  • 50 ml yoghurt optioneel, indien vega: ongezoet!
  • 50 gr blauwe kaas naar keuze optioneel, ik gebruik hiervoor Castello Danablu
  • 1/2 avocado ook al optioneel
  • 1 stuk bleekselderij in fijne reepjes van 4 cm lang
  • sla naar keuze

Instructies

  • Verhit je oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Plaats de bloemkoolroosjes in een kom. Het is prima als ze allemaal verschillende formaten hebben, hierdoor gaart elk stuk net anders en krijg je verschillende smaken en texturen en dat is fijn.
  • Meng de roosjes met de olijfolie zodat ze allemaal dun bedekt zijn.
  • Verspreidt ze over de bakplaat en bak de roosjes in 25-30 minuten gaar. Tot de bloemkoolroosjes deels krokant en bruin zijn geworden. 
  • Verpulver de blauwe kaas en meng deze met de yoghurt om de saus te maken. Ik maal er voor de goede orde ook altijd nog een flinke dosis zwarte peper doorheen voor extra nom. 
  • Smelt, wanneer je bloemkool bijna klaar is, de boter in een klein steelpannetje met de hot sauce. Giet de roosjes vanuit de oven in het steelpannetje en schudt en roer tot alle bloemkool bedekt is in een dunne laag saus.
  • Verhit je tortilla's in een droge koekenpan tot ze krokant beginnen te worden. Verdeel daarna bloemkool, saus, bleekselderij en alle optionele dingen die je natuurlijk OOK op je tortilla wilde over je tortilla en houdt servetten bij de hand voor eventuele druipers.

Alternatieven: tofu

  • Je kunt deze taco's ook maken met geperste en verkruimelde tofu. Gebruik hiervoor stevige tofu van de toko. Die van de supermarkt smaakt meestal naar bordkarton. 
  • Plaats de tofu op wat keukenpapier op een bakplaat of andere platte ondergrond. 
  • Leg er nog een paar velletjes keukenpapier op en pers de tofu nu een half uur lang door er het zwaarste object dat je in huis kunt vinden erop te zetten. Ik gebruik hiervoor mijn Le Creuset.
  • Verkruimel de tofu na het persen met je handen in een kom. Het tofu-kruim moet ongeveer het formaat en de textuur hebben van geruld gehakt.
  • Meng de tofu met een eetlepel maizena zodat het kruim rondom bedekt is en frituur de tofu daarna in porties in een dunne laag zonnebloemolie in een koekenpan tot de stukjes deels krokant zijn.
  • Meng de tofu daarna met het hot sauce botermengsel. 

Nog een alternatief: kip

  • Persoonlijk vind ik het niet nodig dit soort dingen klaar te maken met vlees. De smaak van de saus is zo sterk dat je toch niet proeft waar het precies op zit, zolang de textuur maar goed is.
  • Kun je dit niet aan, haal dan een ontbotte en ontvelde kippendij per persoon. Snijdt deze in hapklare brokken. Bak ze gaar in een koekenpan met zonnebloemolie en vermeng ze dan met de saus.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for Buffalo cauliflower tacos.

Spread the love
  • 2
    Shares


Related Posts

Leave a Comment