VetteSletten

Nigel Slater’s Chorizo en Kikkererwten Stoof

Één van mijn favoriete recepten sinds wat inmiddels als het ontstaan van de mensheid voelt is Nigel Slater‘s stoofpotje van chorizo en kikkererwten.

Ik vond het recept op zijn website toen ik nog in Londen woonde. Het is perfect voor alle weersomstandigheden, maar doet het natuurlijk met name uitstekend in de winter. Bovendien kun je er met gemak teveel van maken en het prima in porties invriezen. Ik heb eigenlijk altijd wel flinke voorraad hiervan in mijn vriezer staan voor dagen waarop ik geen zin heb om te koken.

Nigel serveert dit met brood maar ik vind het met de kikkererwten al wel een maaltijd op zich.

Nigel Slater's Chorizo en Kikkererwten Stoof

Het perfecte stoofpotje voor de winter. Aards, met de lichte hitte van chorizo en flink wat diepte door de sherry.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd45 min
Gang: Avondeten
Keuken: Brits, Engels, Spaans
Trefwoord: chorizo, kikkererwten, nigel slater, stoofpotje, winter
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2-3 el olijfolie
  • 2 grote uien grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 400 gr (bij voorkeur zachte) chorizo van de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven
  • 1/2 el chili vlokken gebruik chipotle voor extra smokiness als je ze kunt vinden
  • 1 glas droge sherry
  • 400 gr blik Roma tomaten of 8 verse tomaten in grove stukken
  • 2 blikken kikkererwten uitgelekt en schoongespoeld
  • 1 bosje platte peterselie optioneel

Instructies

  • Bak de uien op een middenlaag vuur in de olijfolie in een diepe pan met een zware bodem tot ze glazig beginnen te worden.
  • Voeg de knoflook en chili vlokken toe en blijf roeren tot de uien zacht en transparant zijn.
  • Roer nu eerst kort de chorizo in de pan tot deze wat vet en kleur begint af te geven en voeg het glas sherry toe. Breng aan de kook.
  • Voeg de tomaten, kikkererwten en een half blik water toe. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat het stoofpotje, met de pan half afgedekt, ongeveer 45 minuten rustig doorsudderen. Serveer met de verse peterselie.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for Nigel Slater’s Chickpea and Chorizo Stew.

Spread the love


Related Posts

Leave a Comment