Vette Sletten – Foodblog

Vegetarische Flespompoen met Chipotle Crème

Ik had misschien eerst moeten googlen wat piquillos waren voordat ik dit gerecht de eerste keer maakte. Want ik maakte dit recept voor flespompoen met piquillo crema van Peter Meehan’s Power Vegetables uiteindelijk met een half blikje chipotles in adobo saus…

Piquillos versus Chipotle

Piquillos en chipotles in adobo saus zijn dus helemaal niet hetzelfde. De laatste is rokerig en flink pittig. De eerste heeft het meeste weg van grote zoete paprika’s en wordt gebruikt voor die gevulde paprika punten die je hier overal kunt kopen. Toch is dit één van mijn meest verrukkelijke fouten.

Ongevulde piquillos heb ik hier nog niet kunnen spotten, maar kun je vast vinden als je niet zo van pit houdt. Voor mijn blikjes chipotle in adobos die ik elke keer wanneer ik ze spot gierig in mijn mandje gooi heb ik eerlijk gezegd nog geen beter doel gevonden.

Oké, maar waar eet ik deze pittige flespompoen mee?

Ik eet deze flespompoen met crème zelf het liefst pasta, maar kan me voorstellen dat het ook erg lekker is met een kommetje rijst. Ik gebruik de knoflookolie die overblijft om aardappelen, groenten, vlees en gebakken eieren in te roosteren of bakken. Knoflook maakt alles beter.

Volgens Peter Meehan kun je dit als bijgerecht eten (al weet ik niet precies bij wat, misschien een fijne medium-rare steak of een vakkundig gebraden kip) of zoals ik hierboven heb beschreven, met wat pasta of rijst op een druilerige avond. Zelfs als je de verkeerde soort peper hebt gebruikt.

Flespompoen met Chipotle Crème

Een pittig en verwarmend bijgerecht van flespompoen en chipotle in adobe om van elke herfstavond een klein feestje te maken.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Gang: Avondeten, Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord: bijgerechten, chipotle, flespompoen, heet, herfst, pasta, pittig, pompoen
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 tenen knoflook gepeld
  • 2 c olijfolie
  • 1 c crème fraîche
  • 1/2 c chipotle in adobo van de betere toko
  • 1 tl zout
  • 1/2 flespompoen geschild in bijtklare happen
  • 1 c Parmezaanse kaas geraspt
  • 1/4 c koriander grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Plaats de knoflook in een kleine steelpan met een dikke bodem. Verdrink de knoflook in olijfolie tot deze begint te drijven.
  • Zet de knoflook met de olijfolie op een laag vuur tot het licht begint te sudderen. Draai het vuur helemaal omlaag en laat de knoflook nog 20 minuten staan.
  • Vermeng de blokjes pompoen met een paar eetlepels van de knoflookolie. Zout ze flink en rooster ze vervolgens in ongeveer een half uur gaar. Keer ze halverwege indien nodig.
  • Verwarm de crème fraîche 1 minuut in je magnetron op de laagste stand 1 minuut.
  • Meng de verwarmde crème fraîche, knoflook, chipotle en adobo en zout in een kleine blender tot een gladde saus.
  • Giet de saus in een grote koekenpan op een laag vuur, voeg de geroosterde pompoen toe en meng het nog even goed door elkaar. Smelt de helft van de Parmezaan erdoor voordat je het serveert met de rest van de kaas en de koriander.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for Peter Meehan’s butternut squash and chipotle crema.

Spread the love
  • 5
    Shares


Related Posts

Leave a Comment