10 Vegan en Vega Recepten

Een collega van vegan en vegetarische receptfoto's.

Er zijn zoveel van dit soort dagen, maar vandaag is World Vegetarian Day dus ik vond het wel een goed moment voor een lijstje.

Ik eet zelf al mijn hele leven deels vegetarisch, dat krijg je als je deels Aziaat bent. De laatste jaren eet ik steeds minder vlees. Goed vlees is duur en ik eet liever goed vega of vegan dan smerig megastalvlees.

Tofu kennis

Een goede basis is het halve werk. En weten wat je met tofu moet doen is een goede stap naar een fijne vega of vegan maaltijd.

Noedels

Niks lekkerder dan een bakje noedels in een dikke laag saus. Het liefst met tofu, alsof die twee ooit voor elkaar gemaakt zijn. Zeker weten dat je vegan eet? Kijk wel even naar de ingrediëntenlijst of er geen ei in zit.

Taco’s, Wraps en Burrito’s

Veel Aziatisch eten is al vegetarisch en kan met gemak vegan gemaakt worden, maar de Mexicaanse keuken leent zich ook uitstekend voor plantificeren.

Vegan en vegetarische gerechten voor bij rijst en pasta

Rijst is altijd goed. En het is niet alleen de Aziatische keuken die zich hier prima voor leent, de Mexicanen kunnen er ook wat van zonder vlees.

De ultieme vegaburger

Ik ben zelf geen fan van vegaburgers uit de supermarkt, ze lijken voor mij teveel op de meest ranzige vleesburgers. Maar ik snap dat ze met haast soms handig zijn. Heb je geen haast, dan is dit de beste vegaburger die ik te bieden heb.

Een vegan toetje om mee af te sluiten

Ik ben niet zo’n zoetekauw en moet me nog verder verdiepen in de vegan toetjes, maar tot die tijd staat deze vegan chocoladecake in no time op tafel en weet niemand dat hij vegan is zolang je er niks van zegt.

Are you looking for my vegan and vegetarian recipes in English? Go to DorothyPorker.com for 13 recipes for World Vegetarian Day.Related Posts

Leave a Comment