Japanse ‘Mule’: Sake & Gemberbier Cocktail

Door Mieke
15/05/2019

Ik dronk vroeger teveel. Zoveel zelfs dat ik een paar jaar gestopt ben met drinken. Dat scheelde enorm.

Gelukkig had ik niet het type drankprobleem waarbij ik voor altijd moest stoppen met drinken. Door een tijdlang niet te drinken veranderde mijn houding ten opzichte van alcohol en tegenwoordig, hoge uitzondering daargelaten, drink ik het liefst iets heel erg lekkers en dan niet teveel.

Al mijn favoriete ingrediënten in een glas!

Zo kwam het dat ik een paar jaar geleden zin had in een lekkere frisse cocktail, maar geen zin had om naar buiten te gaan. Ik had ginger beer. Ik had sake. En nog wat losse dingetjes. “Maak een Japanse mule,” fluisterde het internet tot mijn geluk in mijn oor.

Ik had toen geen komkommer in huis, maar de cocktail kan bijna niet zonder omdat hij anders erg droog wordt. Deze cocktail is perfect fris voor een warme zomeravond, maar ook pittig genoeg om de winteravonden mee door te komen.

Japanse 'Mule': Gemberbier en Sake Cocktail

Vette Sletten
Mijn favoriete cocktail bestaat natuurlijk uit mijn favoriete ingrediënten. Lekker fris met een flinke punch van het gemberbier is deze cocktail zowel geschikt voor warme zomerdagen als koude winteravonden.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 15 minuten
Gang Cocktail, Drank, Drankje
Keuken Amerikaans, Japans
Porties 2 personen

Materialen

  • Karaf + deksel of folie
  • Koelkast

Ingrediënten
  

  • 1 blik gemberbier alcoholvrij, zoals Old Jamaica
  • 250 ml sake investeer in een iets betere kwaliteit sake voor het beste resultaat
  • 1 bosje koriander steeltjes verwijdert
  • 1/4 komkommer in dunne plakjes
  • 1/2 limoen in dunne plakjes
  • 1 duimlengte gember geschild, in dunne plakjes
  • ijsklontjes naar smaak - in de zomer

Instructies
 

  • Giet 1 blik gemberbier langzaam in een karaf. Om te voorkomen dat het gemberbier prik verliest laat je deze het beste langzaam langs de kant de karaf in glijden.
  • Voeg nu 250 ml sake toe.
  • Verscheur de bladeren van 1 bosje koriander ruw met je handen en voeg deze aan het gembierbier/ sake mengsel toe met 1/4 in dunne plakken gesneden komkommer, 1/2 in dunne plakke gesneden limoen en 1 geschilde en in dunne plakken gesneden duimlengte gember.
  • Dek de karaf af en laat de smaken ongeveer 15 minuten samenkomen in de koelkast voordat je de cocktail opschenkt in de mooiste glazen die je kunt vinden.
  • Voeg als laatste eventueel ijsklontjes toe.

Notities

Drink je liever geen alcohol, verdubbel dan het gemberbier en laat de sake achterwege.
Trefwoord cocktail, gemberbier, gingerbeer, koriander, sake

Comments

  1. Gerwin says:

    Is 250 ml voor 2 personen (2drinks) niet
    te veel? Als ik dus 6 glazen wil maken moet ik er een hele fles Sake in doen?

    1. Hoi Gerwin, ik vind zelf 125 ml per persoon (plus 180 ml ginger beer) niet veel. Als je 6 glazen wil moet je dan idd 750 ml sake gebruiken en dat is idd vaak een hele fles. Als je het te sterk vindt kun je uiteraard altijd minder gebruiken maar ik vind dit zelf de perfecte verhouding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Dorothy Porker © Copyright 2024. All rights reserved.
Close