Vette Sletten – Foodblog

Japanse ‘Mule’: Gember en Sake Cocktail

Doneer button met Paypal logo's en tekst "Kleine donaties welkom, Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken en kleine onafhankelijke ondernemers te steunen vind je op Vette Sletten geen banner advertenties of affiliate links."

Ik dronk vroeger teveel. Zoveel zelfs dat ik een paar jaar gestopt ben met drinken. Dat scheelde enorm.

Gelukkig had ik niet het type drankprobleem waarbij ik voor altijd moest stoppen met drinken. Door een tijdlang niet te drinken veranderde mijn houding ten opzichte van alcohol en tegenwoordig, hoge uitzondering daargelaten, drink ik het liefst iets heel erg lekkers en dan niet teveel.

Al mijn favoriete ingrediënten in een glas!

Zo kwam het dat ik een paar jaar geleden zin had in een lekkere frisse cocktail, maar geen zin had om naar buiten te gaan. Ik had ginger beer. Ik had sake. En nog wat losse dingetjes. “Maak een Japanse mule,” fluisterde het internet tot mijn geluk in mijn oor.

Ik had toen geen komkommer in huis, maar de cocktail kan bijna niet zonder omdat hij anders erg droog wordt. Deze cocktail is perfect fris voor een warme zomeravond, maar ook pittig genoeg om de winteravonden mee door te komen.

Japanse 'Mule': Gemberbier en Sake Cocktail

Vette Sletten
Mijn favoriete cocktail bestaat natuurlijk uit mijn favoriete ingrediënten. Lekker fris met een flinke punch van het gemberbier is deze cocktail zowel geschikt voor warme zomerdagen als koude winteravonden.
Voorbereidingstijd 5 min
Rusttijd 15 min
Gang Cocktail, Drank, Drankje
Keuken Amerikaans, Japans
Porties 2 personen

Equipment

  • Karaf + deksel of folie
  • Koelkast

Ingrediënten
  

  • 1 blik gemberbier alcoholvrij, zoals Old Jamaica
  • 250 ml sake investeer in een iets betere kwaliteit sake voor het beste resultaat
  • 1 bosje koriander steeltjes verwijdert
  • 1/4 komkommer in dunne plakjes
  • 1/2 limoen in dunne plakjes
  • 1 duimlengte gember geschild, in dunne plakjes
  • ijsklontjes naar smaak - in de zomer

Instructies
 

  • Giet 1 blik gemberbier langzaam in een karaf. Om te voorkomen dat het gemberbier prik verliest laat je deze het beste langzaam langs de kant de karaf in glijden.
  • Voeg nu 250 ml sake toe.
  • Verscheur de bladeren van 1 bosje koriander ruw met je handen en voeg deze aan het gembierbier/ sake mengsel toe met 1/4 in dunne plakken gesneden komkommer, 1/2 in dunne plakke gesneden limoen en 1 geschilde en in dunne plakken gesneden duimlengte gember.
  • Dek de karaf af en laat de smaken ongeveer 15 minuten samenkomen in de koelkast voordat je de cocktail opschenkt in de mooiste glazen die je kunt vinden.
  • Voeg als laatste eventueel ijsklontjes toe.

Notities

Drink je liever geen alcohol, verdubbel dan het gemberbier en laat de sake achterwege.
Trefwoord cocktail, gemberbier, gingerbeer, koriander, sake

Are you looking for this recipe in English? Please go to Dorothy-Porker.com for my Japanese mule, ginger beer and sake cocktail.

Doneer button met Paypal logo's en tekst "Kleine donaties welkom, Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken en kleine onafhankelijke ondernemers te steunen vind je op Vette Sletten geen banner advertenties of affiliate links."

Spread the love
  • 25
    Shares


Leave a Comment

Rating recept