Vette Sletten – Foodblog

Hoe Vette Sletten Het Doet

Ik weet dat veel mensen tegenwoordig geïnteresseerd zijn in foodfotografie en foodbloggen. Ik heb zelf geen plannen om cursussen aan te gaan bieden of wat dan ook, maar voor mensen die het interessant vinden heb ik hieronder toegelicht hoe ik Vette Sletten run.

Foodtography School

In de zomer van 2018 heb ik de online cursus Foodtography School van Bromabakery gevolgd, deze cursus is in het Engels. Ik geloof dat ik hier erg veel geluk mee heb gehad omdat dit haar eerste programma was en het toen vrij goed begeleid werd. Kijk uit bij het boeken van de cursus, ze biedt erg vaak kortingscodes aan via haar gratis webinars.

Omdat ik meer dan 15 jaar ervaring heb in social media, en niet de ambitie heb heel erg groot te worden, was het social media-deel van de cursus voor mij niet zo interessant. Maar Sarah was de eerste die mij de basis van fotografie goed wist uit te leggen, en dat terwijl ik (kort, maar wel tot twee keer toe) kunstacademie heb gedaan en vaker een fotografiecursus heb gevolgd.

Haar tips over compositie, styling en het vinden van je eigen stem zijn ook erg behulpzaam en helder. En haar Lightroom walk-through is onmisbaar voor iedereen die nog nooit eerder met Lightroom heeft gewerkt.

Er zijn inmiddels heel veel ‘influencers’ die online cursussen aanbieden. Mijn belangrijkste advies hierin zou zijn een cursus te kiezen waarin concrete informatie wordt aangeboden. Dus fotografie technieken bijvoorbeeld. En niet ‘hoe word ik rijk en beroemd’ of ‘hoe krijg ik miljoen miljaar volgers’, want daar zijn nu eenmaal geen duidelijke antwoorden voor. Mensen die zeggen van wel liegen.

Materialen

Achtergronden

Toen ik net begon gebruikte ik mijn tafel en later oud kliklaminaat dat ik nog op zolder had liggen als achtergrond.

Nu gebruik ik het volgende:

  • Achtergrondfoto van Lucie Beck, gedrukt als vinyl spanddoek (formaat small, voor binnen, geen extra’s) van VistaPrint
  • Achtergrond van Etsy, waar ik overigens niet weg van ben
  • Achtergronden gebaseerd op wallpapers die ik online heb gevonden of kleurenblokken die ik zelf gemaakt heb in Photoshop, ook afgedrukt als vinyl spanddoek bij VistaPrint
  • Achtergronden van AliExpress, ze zijn heel erg goedkoop en gemaakt van papier, ik weet daarom niet of ze zolang meegaan met mijn voorkeur voor het rondstrooien van troep. Maar tot zover houden ze het goed.

Rekwisieten

Ik heb altijd al troep verzameld, dus veel van de dingen die je in mijn foto’s terugziet had ik al liggen, nieuwe troep vind ik vooral bij kringloopwinkels.

Het internet

Ik gebruik verschillende dingen om deze site en de bijbehorende social media-kanalen draaiende te houden. Het meeste is vrij standaard, maar er zijn een aantal bijzonderheden waarvan ik vind dat ze wel wat extra erkenning verdienen, of die gewoon handig zijn om te weten.

  • Marinate Pro thema van Metric Themes, met wat aanpassingen die ze altijd snel, netjes en zonder extra kosten voor mij doorvoeren
  • Content Kalender van Hubspot. Ik werk al jaren met deze content kalender, met aanpassingen per merk en baan, maar ook voor foodbloggen werkt hij prima om een beetje bij te houden wat je in hemelsnaam aan het doen bent
  • Vette Sletten en Dorothy Porker worden gehost door Blitskikker, waarbij de kosten voor het eerste jaar ontzettend gul en lief gedoneerd zijn door de geweldige PJ en Stefan van Nombelina
  • De foto’s in deze post zijn gemaakt door de fantastische Tessa Wiegerinck

Doneer button met Paypal logo's en tekst "Kleine donaties welkom, Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken en kleine onafhankelijke ondernemers te steunen vind je op Vette Sletten geen banner advertenties of affiliate links."