Vette Sletten – Foodblog

Koreaanse Pasta

Niks werkt beter met elkaar dan kaas en gochujang. De eerste keer dat ik dit ontdekte was toen ik deze pasta met Parmezaan, paddestoelen en gochujang maakte van Lady&Pups.

Ik maak het wel iets eenvoudiger en sla de paddestoelen vaak over want pasta en kaas, maar als je behoefte aan groente hebt: vooral doen.

Koreaanse Pasta

Combineer de fijne hitte en funk van gochujang met de umami van Parmezaan voor deze rijke, pittige en verrassende pasta.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Koreaans
Trefwoord funk, gochujang, Italiaans eten, koreaans, parmezaan, pasta, umami
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 11 minuten
Porties 1

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 sjalotten fijngehakt
  • 80 gr pasta naar smaak, ik ben team linguine
  • 1 el bloem
  • 1 c room
  • 1 c+extra Parmezaan geraspt
  • 1 plak kaas als het maar smeltbaar is
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Ik gebruik linguine omdat ik dat het lekkerst vind en ik liever niet teveel pasta soorten in huis heb.
  • Voeg je extra groente toe, kook deze dan eerst beetgaar (b.v. broccoli) of bak ze eerst in wat olie in de koekenpan gaar (b.v. paddestoelen).
  • Fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht en transparent zijn in de olie in een koekenpan.
  • Roer nu de gochujang en bloem er een minuut of 2 doorheen en voeg daarna de room toe. De saus begint dan vrij snel in te dikken.
  • Voeg nu de cup geraspte Parmezaan en de plak kaas toe. Als de kaas gesmolten is kun je eventueel extra groenten die je al voorgebakken hebt toevoegen.
  • Je pasta zou nu ook klaar moeten zijn. Giet deze af en roer het door de saus om de pasta af te maken.
  • Serveer met extra gemalen peper en nog wat geraspte parmezaan.

Are you looking for this recipe in English? Go to Dorothy Porker for Korean inspired pasta

Spread the love
  • 2
    Shares


Related Posts

Leave a Comment