Gochujang en Parmezaan Pasta

Drie zwarte bordjes met daarop pasta met paddestoelen, gochujang en Parmezaanse kaas.

Niks werkt beter met elkaar dan kaas en gochujang (sorry wijn). De eerste keer dat ik dit ontdekte was toen ik deze pasta met Parmezaan, paddestoelen en gochujang maakte van Lady&Pups.

Variaties op een thema

Ik maak het wel iets eenvoudiger allemaal en sla de paddenstoelen vaak over want pasta en kaas, maar als je behoefte aan groente hebt: vooral doen. Paddo’s doen het goed, maar doperwtjes smaken hier waarschijnlijk ook helemaal prima bij.

Een closeup van een bordje gochujang pasta.

Pasta met gochujang en Parmezaanse kaas

Vette Sletten
Combineer de fijne hitte en funk van gochujang met de umami van Parmezaan voor deze rijke, pittige en verrassende pasta.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 11 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Koreaans
Porties 1

Equipment

  • Grote pan om pasta in te koken
  • Kleine koekenpan

Ingrediënten
  

  • snufje zout voor in het pasta-water
  • 80 gr pasta naar smaak, ik ben team linguine
  • 15 ml - 2 el olijfolie
  • 4 medium sjalotten fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 30 gr - 2 el gochujang verkrijgbaar bij de toko en grotere supermarkten
  • 15 gr - 1 el patentbloem
  • 250 ml - 1 c room (noten of soja) melk werkt ook
  • 125 gr - 1 c Parmezaanse kaas geraspt en in tweeën verdeeld
  • 1 plak kaas wat je ook hebt liggen, vermijd oudere kazen - deze smelten niet goed
  • zwarte peper versgemalen

Instructies
 

  • Kook 80 gr pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Ik kook mijn pasta meestal 1 minuut korter dan de aanbevolen tijd op de verpakking voor extra bite.
  • Fruit 4 fijngehakte sjalotten en 2 fijngehakte tenen knoflook tot ze zacht en transparant zijn in 15 ml/ 2 tl olijfolie in een kleine koekenpan.
  • Voeg je extra groente toe, dan is dit het moment om ze aan de pan toe te voegen en te bakken tot ze zacht zijn. Dit geldt niet voor doperwtjes, deze voeg je beter de laatste 5 tot 3 minuten toe.
  • Roer vervolgens 30 gr - 2 el gochujang en 15 gr - 1 el bloem een minuut of 2-4 mee in de pan en voeg daarna 250 ml - 1 c room toe. De saus zal vrij snel beginnen mte indikken.
  • Zet het vuur zo laag mogelijk. Voeg 65 gr - 1/2 c geraspte Parmezaan en de plak kaas toe. Als de kaas gesmolten is kun je eventueel de doperwtjes erdoor roeren, ongeveer 150 gr - 1 c.
  • Je pasta zou nu ook ongeveer klaar moeten zijn. Giet deze goed af en roer het door de saus.
  • Serveer met de overgebleven 60 gr - 1/2 c Parmezaan en versgemalen zwarte peper.
Trefwoord funk, gochujang, Italiaans eten, koreaans, parmezaan, pasta, umami

Are you looking for this recipe in English? Go to Dorothy Porker for Korean inspired pasta



Leave a Comment

Rating recept