Verhit om de rijst met bonen te maken 30 ml - 2 el olijfolie in een kleine steelpan.
Voeg 230 gr - 1/2 c rijst toe en blijf roeren tot alle korrels bedekt zijn in olie.
Voeg nu 1 fijngehakte teen knoflook, 5 gr - 1 tl komijn, 2.5 gr - 1/2 tl chilipoeder en snufjes zout en cayenne toe. Roer 1-2 minuten door tot alles flink begint te geuren.
Roer vervolgens 60 gr - 1 c zwarte bonen, 100 gr - 1/2 c geplette tomaten en 120 ml - 1/2 c water toe en zet het vuur hoog.
Zodra het kookt kun je het vuur weer helemaal omlaag zetten. Doe een deksel op de pan en laat de rijst met bonen 20 minuten zachtjes doorsudderen tot al het vocht is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is.
Strooi (indien je niet genetisch beperkt bent) wat koriander over de rijst en dien op.