400gr(bij voorkeur zachte) chorizovan de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven
7 gr- 1/2 elchili vlokkengebruik chipotle voor extra smokiness als je ze kunt vinden
175 ml- 3/4 cdroge sherry
8tomatenin grove stukken gehakt
2blikkenkikkererwtenvan 400 gr, uitgelekt en schoongespoeld
125 ml- 1/2 cwater
1bosjeplatte peterselieoptioneel
Instructies
Bak 2 grof gehakte uien op een middenlaag vuur in 30 ml - 2 el olijfolie in een grote pan tot ze glazig beginnen te worden.
Voeg 4 tenen dungesneden knoflook en 7 gr - 1/2 el chili vlokken toe en blijf roeren tot de uien zacht en transparant zijn.
Roer nu eerst kort 400 gr chorizo in stukken door de ui tot deze wat vet en kleur begint af te geven en voeg dan 175 ml - 3/4 c sherry toe. Breng aan de kook.
Voeg 8 grof gehakte tomaten, 2 blikken goed afgespoelde kikkererwten en 125 ml - 1/2 c water toe. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag.
Laat het geheel nu met de deksel op een kier ongeveer 45 minuten rustig doorsudderen.
Serveer met de verse peterselie.
Notities
Nigel Slater's kikkererwten en chorizo stoof blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer. Je kunt het opnieuw opwarmen in een kleine pan op het fornuis.