Ga terug

Nigel Slater's Chorizo en Kikkererwten Stoof

Het perfecte stoofpotje voor de winter. Aards, met de lichte hitte van chorizo en flink wat diepte door de sherry.
Gang Avondeten
Keuken Brits, Engels, Spaans
Trefwoord chorizo, kikkererwten, nigel slater, stoofpotje, winter
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Vette Sletten

Equipment

  • Grote pan met deksel
  • Pollepel

Ingrediënten

  • 30 ml - 2 el olijfolie
  • 2 grote uien grof gehakt
  • 4 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 400 gr (bij voorkeur zachte) chorizo van de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven
  • 7 gr - 1/2 el chili vlokken gebruik chipotle voor extra smokiness als je ze kunt vinden
  • 175 ml - 3/4 c droge sherry
  • 8 tomaten in grove stukken gehakt
  • 2 blikken kikkererwten van 400 gr, uitgelekt en schoongespoeld
  • 125 ml - 1/2 c water
  • 1 bosje platte peterselie optioneel

Instructies

  • Bak 2 grof gehakte uien op een middenlaag vuur in 30 ml - 2 el olijfolie in een grote pan tot ze glazig beginnen te worden.
  • Voeg 4 tenen dungesneden knoflook en 7 gr - 1/2 el chili vlokken toe en blijf roeren tot de uien zacht en transparant zijn.
  • Roer nu eerst kort 400 gr chorizo in stukken door de ui tot deze wat vet en kleur begint af te geven en voeg dan 175 ml - 3/4 c sherry toe. Breng aan de kook.
  • Voeg 8 grof gehakte tomaten, 2 blikken goed afgespoelde kikkererwten en 125 ml - 1/2 c water toe. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat het geheel nu met de deksel op een kier ongeveer 45 minuten rustig doorsudderen.
  • Serveer met de verse peterselie.

Notities

Nigel Slater's kikkererwten en chorizo stoof blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer. Je kunt het opnieuw opwarmen in een kleine pan op het fornuis.