150 gr- 1 clemon curdde beste kwaliteit die je kunt vinden
Instructies
Verhit je oven voor op 180° C. Vet de randen van 2 springvormen in en bedek de bodem met bakpapier.
Meng nu 125 gr - 1/2 c boter met 4 eierdooiers, 100 gr - 1/2 c patentbloem, 25 gr - 1/4 c maizena, 5 gr - 1 tl bakpoeder, 2.5 gr - 1/2 tl bicarbonate of soda, rasp van 1 citroen en 100 gr - 1/2 c suiker goed samen. Voeg daarna 20 ml - 4 tl citroensap toe en meng nog een keer goed door. Je zou nu een dik cakebeslag moeten hebben
Verdeel het beslag in tweeën en verdeel deze over de bodem van je springvormen. Volgens Nigella moet je het beslag rustig uitsmeren, maar ik vond frustratie en angst meer van toepassing. De laag ziet er echt eng dun uit, maar dit komt serieus gewoon helemaal goed.
Mix 4 eiwitten samen met 2.5 gr - 1/2 tl cream of tartar tot er zachte pieken beginnen te vormen. Voeg nu zo langzaam mogelijk 200 gr - 1 c fijne suiker toe. Idealiter eindig je met een lichte, luchtige en glanzende meringue.
Verdeel de meringue nu over je twee enge ongebakken lagen cakebeslag. Bak met meringue afgetopte cakes in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven gaar, tot een sate prikker droog uit de cake komt.
Bouw je citroen meringue cake
Laat de cakes volledig afkoelen op een rooster voordat je de slagroom lobbig klopt. Let op: voeg geen suiker toe aan de slagroom! Er zit écht al genoeg suiker in de cake, meringue en lemon curd.
Plaats je lelijkste cake ondersteboven op een cake plateau, bord of waar jij ook cakes op kwakt. Trek voorzichtig het bakpapier van de bodem af. Verdeel de lemon curd over de onderkant van je lelijkste cake, tot deze mooi gelijkmatig verdeeld is en een beetje over de randen heen druipt. Verspreidt dan je lobbige room over de lemon curd.
Nu moet je een beeje pielen. Verwijder het bakpapier van de onderkant van je mooiste cake, zonder de cake om te keren of de bovenkant te beschadigen. Plaats deze helft daarna voorzichtig, meringuekant nog steeds omhoog, op de lobbige room. Het resultaat zou een mooie gelaagde cake van meringue, cake, curd, room, cake en weer meringue moeten zijn.
Notities
Deze cake blijft 1 dag goed in de koelkast maar is het lekkerst als je 'm dezelfde dag nog opeet.