Omdat we gaan roerbakken is het essentieel dat je al je ingrediënten voorbereidt zoals vermeld in de ingrediëntenlijst en ze klaarzet bij het fornuis zet voor je begint met wokken.
Verhit de wok op hoog vuur tot hij begint te roken en laat er 45 ml - 3 el zonnebloemolie doorheen rollen. Voeg zodra de olie glazig wordt 1/4 in dunne plakjes gesneden ui toe en roerbak tot deze zacht en doorschijnend is geworden.
Voeg 150 g - 1 c in repen gescheurde oesterzwammen toe en roer tot ze zacht zijn geworden en beginnen te kleuren.
Voeg nu 600 g - 3 c voorgekookte rijst, 10 g - 2 tl suiker, 40 ml - 2 1/2 el roerbaksaus toe en roerbak goed tot alles gelijkmatig met elkaar gemengd is.
Verspreid de rijst uit in een gelijkmatige laag en giet hier het losgeklopte ei over uit. Laat het ei door de rijst trekken en schep het hierna door tot de rijst droog is en bruin begint te kleuren
Haal van het vuur en meng er 2 lente-uitjes in stukken van 5 cm gesneden en een snufje witte peper doorheen. Serveer met prik nam pla die mensen naar eigen inzicht erbij kunnen eten.