Ga terug

Pittige Vegan Noedels met Zijden Tofu

Deze pittig zure mapo noedels met zijden tofu zijn vullend en makkelijk voor elk moment van de week.
Gang Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch, Fusion, Vegan, Vegetarisch
Trefwoord mapo, noedels, pindakaas, pittig, Vegan, vegetarisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Auteur Vette Sletten

Equipment

  • Pan om noedels in te koken
  • Pan om tofu in de pocheren
  • Kom

Ingrediënten

  • 1 bundel noedels ik vind udon lekker maar gebruik wat je hebt
  • 175 gr zijden tofu dit is ongeveer een half pakje
  • 30 gr - 2 el hot sauce naar keus
  • 15 gr - 1 el pindakaas
  • 5 ml - 1 tl kecap manis
  • 5 gr - 1 tl honing of palmsuiker als je het vegan wil maken
  • 2 lente-uitjes fijngehakt
  • 15 gr - 1 el pinda's fijngehakt
  • crispy chili oil optioneel, naar smaak - ik vind zelf die van Lao Gan Ma het lekkerst

Instructies

  • Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd 175 gr zijden tofu in blokjes en pocheer ze ongeveer 3 minuten in water dat net tegen de kook aan zit. Je kunt deze stap overslaan, maar door het pocheren wordt de tofu net iets steviger en behoudt ze haar vorm.
  • Meng intussen 30 gr - 2 el hot sauce met 15 gr - 1 el pindakaas, 5 ml - 1 tl kecap, 5 ml - 1 tl honing en 1 fijngehakt bosuitje samen in een kom.
  • Giet de noedels af en plaats ze in de kom met de saus en hussel ze door elkaar tot de noedels gelijkmatig zijn bedekt met saus.
  • Voeg nu de gepocheerde zijdezachte tofu, de overgebleven fijngehakte bosui, 15 gr - 1 el pinda’s en een dot crispy chili oil toe om het gerecht af te maken.