Ga terug

Pompoen met Chipotle Crème

Een pittig en verwarmend bijgerecht van pompoen en chipotle in adobe om van elke herfstavond een klein feestje te maken.
Gang Avondeten, Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord bijgerechten, chipotle, flespompoen, heet, herfst, pasta, pittig, pompoen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2
Auteur Vette Sletten

Equipment

  • Oven
  • Kleine steelpan
  • Magnetronbestendig kommetje
  • Grote koekenpan
  • Blender

Ingrediënten

  • 4 tenen knoflook gepeld
  • 500 ml - 2 c olijfolie om en nabij, zie instructies
  • 250 ml - 1 c crème fraîche
  • 20 gr - 1/4 c chipotle in adobo ongeveer 1 peper en daarbij wat van de saus
  • 5 gr - 1 tl zout
  • 1/2 flespompoen geschild in bijtklare happen
  • 80 gr - 1 c Parmezaanse kaas geraspt
  • 20 gr - 1/4 c koriander grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Plaats 4 tenen gepelde knoflook in een kleine steelpan met een dikke bodem. Verdrink de knoflook in olijfolie tot de tenen beginnen te drijven.
  • Zet de knoflook met de olijfolie op een laag vuur tot het licht begint te borrelen. Zet het vuur nu zo laag mogelijk en laat de knoflook nog 20 minuten staan.
  • Vermeng een halve pompoen in blokjes met een beetje van de knoflookolie, het idee is dat de blokjes bedekt zjin in een fijne laag olie. Bedek ze met een snufje zout en rooster ze vervolgens in ongeveer 30 minuten gaar. Keer ze halverwege.
  • Verwarm 250 ml - 1 c crème fraîche 1 minuut in je magnetron op de laagste stand.
  • Meng de verwarmde crème fraîche, 4 tenen knoflook, 20 gr - 1/4 c chipotle en adobo en 1 tl - 5 gr zout in een blender tot een gladde saus.
  • Giet de saus in een grote koekenpan op een laag vuur, voeg de geroosterde pompoen toe en meng het nog even goed door elkaar. Smelt 40 gr - 1/2 c Parmezaan door de saus voordat je het geheel serveert met de rest van de kaas en 20 gr - 1/4 c koriander.