Ga terug

Zelf Vegan Gehakt Maken - How To

Snel, makkelijk en goedkoop thuis je eigen vleesvervanger maken met tofu en een zware pan. Ideaal als vervanging voor geruld gehakt in allerhande gerechten en recepten.
Voorbereidingstijd40 min
Bereidingstijd15 min
Gang: Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Amerikaans, Aziatisch, Chinees, Fusion, Indonesisch, Koreaans, Thais
Trefwoord: gehaktballen, how to, tofu, vleesvervanger, vleesvervangers, zelf doen, zelf maken
Porties: 2 porties
Auteur: Vette Sletten

Equipment

  • Zware pan of ander zwaar object
  • Keukenpapier
  • Grote kom
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 250 gr stevige tofu
  • 7 gr - 1/2 el maizena of ander zetmeel
  • snufje zout een snufje is de hoeveelheid die je tussen drie vingers kunt vast knijpen
  • zonnebloemolie om in te bakken, andere neutrale olie kan ook- vermijdt olijfolie, dit verbrandt te snel

Instructies

  • Pers 250 gr tofu door deze op een bakplaat met wat keukenpapier te leggen. Leg er ook wat keukenpapier op en balanceer er vervolgens ongeveer 30 minuten een zwaar voorwerp op zodat het water uit de tofu wordt gedrukt voor een krokanter resultaat.
  • Verkruimel de tofu in een kom. De stukjes moeten ongelijk in grootte en vorm blijven, alsof je echt gehakt in een koekenpan hebt gebakken.
  • Besprenkel de tofu dunnetjes met de 7 gr - 1/2 el maizena en een snufje zout.
  • Verhit een dunne laag zonnebloemolie in een ruime koekenpan.
  • Bak de verkruimelde tofu nu goudbruin en deels knapperig. Doe dit in batches om te voorkomen dat de pan te vol raakt en de tofu niet knapperig wordt.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en vermeng met welke saus je maar wilt.