Stamp de specerijen kort met een vijzel of onder een doek met iets zwaars (om te voorkomen dat het niet alle kanten op springt). De specerijen moet licht gebroken zijn, niet fijngestampt.
Rooster de specerijen in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur gedurende 3-4 minuten onder af en toe schudden, totdat het licht geurt.
Voeg nu 1 liter water en de dun gesneden gember toe en breng zachtjes aan de kook. Als er door de hoge hitte van het roosteren water is verdampt, vul dit dan aan. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten zachtjes sudderen.
Haal de pan van het vuur, doe de 4 theezakjes erin, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten trekken.
Haal na 10 minuten de theezakjes eruit en roer de zoetstof erdoor tot deze is opgelost.
Giet de thee door een fijne zeef in een kan en gooi de kruiden en theezakjes weg.
Je kunt de thee tot nader order in de koelkast bewaren of meteen een kopje voor jezelf zetten: giet 3/4 c warme thee in een mok, schuim 1/2 c melk op en roer dit door de thee.