Verwarm je frituurpan voor op 190ºC of verhit 500 ml neutrale olie in een middelgrote pan op matig vuur (zie notities). Heb je geen friteuse of thermometer om de temperatuur te controleren, doe dan een stukje brood of aardappel in de olie, zodra het stukje goudbruin kleurt, is de olie op de juiste temperatuur.
Meng in een kom 1 el van het zelfrijzend bakmeel met de uitgelekte en gedroogde gigantes of lima- of boterbonen. Dit maakt ze nog droger en helpt het beslag aan de bonen te hechten.
Meng de rest van het zelfrijzend bakmeel met 2 tl gerookt paprikapoeder, 1 1/2 tl gedroogde oregano, 1 1/2 tl knoflookpoeder en zout en peper naar smaak voordat je langzaam het bruiswater erbij giet. Begin met ongeveer 170 ml van het bruiswater en voeg langzaam meer toe tot je beslag de consistentie van dikke room heeft bereikt.
Schep de bonen voorzichtig door het beslag en bekleed een groot bord met wat keukenpapier.
Schep ongeveer een kwart van de bonen met een schuimspaan in de hete olie en laat goudbruin en krokant bakken. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
Schep de bonen uit de olie en verwerk de rest van de bonen op dezelfde manier. Doe de pan niet te vol, Georgina frituur de bonen in vier porties. Bak ze ook niet te lang, anders kunnen de bonen 'ontploffen'.
Strooi er wat extra zout en oregano over en serveer met een lekker fris drankje.