Griekse Tzatziki Uit Vefa’s Keuken

Door Mieke
17/02/2021

Sorry hummus maar tzatziki is waarschijnlijk mijn favoriete dip aller tijden. Ik weet niet of het een dip, een saus of een spread is maar ik drink zo een hele emmer leeg.

Greece | Cookbooks, Food and Drink | Store | Phaidon

Ik dacht altijd dat tzatziki moeilijk te maken was, totdat een Griekse collega me vertelde dat het echt heel erg makkelijk was. De trucs zijn de komkommer niet raspen maar snijden en veel (heel veel) olijfolie.

Dit recept komt uit Vefa’s Kitchen en zo op tafel, heerlijk met pita, friet, chips, vis of (paddo) gyros bijvoorbeeld.

Klassieke Griekse tzatziki

Vette Sletten
Een klassiek recept voor Griekse tzatziki uit het kookboek Vefa's Kitchen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Als je zelf Griekse yoghurt maakt 6 uur
Gang Appetizer, Beleg, Bijgerecht, Dip, Saus
Keuken Grieks
Porties 2 -4 personen

Materialen

  • Vergiet, als je zelf Griekse yoghurt maakt
  • Kaasdoek, zie hierboven
  • Kom x2, x1 als je niet zelf Griekse yoghurt maakt

Ingrediënten
  

  • 750 ml - 1 c Griekse yoghurt of gewone yoghurt die je 6 uur hebt laten uitlekken in kaasdoek
  • 1 komkommer geschild en fijngesneden, niet geraspt!
  • 3-4 tenen knoflook gepeld en fijngehakt
  • 1.5 g - 1/4 tl zout
  • 45-60 ml - 3-4 el olijfolie
  • 45 g - 3 el dille fijngehakt

Instructies
 

  • Meng 750 ml - 3 c Griekse yoghurt met 1 geschilde en fijngesneden komkommer, 3-4 fijngehakte teentjes knoflook, 1.5 g - 1/4 tl, 45-60 ml - 3-4 el olijfolie en 45 g - 3 el fijngehakte dille, dek af en laat de smaken samenkomen in de koelkast.

Notities

  • De tzatziki is 2-3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Trefwoord dip, grieks, komkommer, saus, yoghurt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Dorothy Porker © Copyright 2024. All rights reserved.
Close