Klassieke Griekse tzatziki
Vette Sletten
Een klassiek recept voor Griekse tzatziki uit het kookboek Vefa's Kitchen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Als je zelf Griekse yoghurt maakt 6 uur uur
Gang Appetizer, Beleg, Bijgerecht, Dip, Saus
Keuken Grieks
Vergiet, als je zelf Griekse yoghurt maakt
Kaasdoek, zie hierboven
Kom x2, x1 als je niet zelf Griekse yoghurt maakt
- 750 ml - 1 c Griekse yoghurt of gewone yoghurt die je 6 uur hebt laten uitlekken in kaasdoek
- 1 komkommer geschild en fijngesneden, niet geraspt!
- 3-4 tenen knoflook gepeld en fijngehakt
- 1.5 g - 1/4 tl zout
- 45-60 ml - 3-4 el olijfolie
- 45 g - 3 el dille fijngehakt
Meng 750 ml - 3 c Griekse yoghurt met 1 geschilde en fijngesneden komkommer, 3-4 fijngehakte teentjes knoflook, 1.5 g - 1/4 tl, 45-60 ml - 3-4 el olijfolie en 45 g - 3 el fijngehakte dille, dek af en laat de smaken samenkomen in de koelkast.
- De tzatziki is 2-3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Trefwoord dip, grieks, komkommer, saus, yoghurt