Ga terug

Klassieke Griekse tzatziki

Vette Sletten
Een klassiek recept voor Griekse tzatziki uit het kookboek Vefa's Kitchen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Als je zelf Griekse yoghurt maakt 6 uur
Gang Appetizer, Beleg, Bijgerecht, Dip, Saus
Keuken Grieks
Porties 2 -4 personen

Materialen

  • Vergiet, als je zelf Griekse yoghurt maakt
  • Kaasdoek, zie hierboven
  • Kom x2, x1 als je niet zelf Griekse yoghurt maakt

Ingrediƫnten
  

  • 750 ml - 1 c Griekse yoghurt of gewone yoghurt die je 6 uur hebt laten uitlekken in kaasdoek
  • 1 komkommer geschild en fijngesneden, niet geraspt!
  • 3-4 tenen knoflook gepeld en fijngehakt
  • 1.5 g - 1/4 tl zout
  • 45-60 ml - 3-4 el olijfolie
  • 45 g - 3 el dille fijngehakt

Instructies
 

  • Meng 750 ml - 3 c Griekse yoghurt met 1 geschilde en fijngesneden komkommer, 3-4 fijngehakte teentjes knoflook, 1.5 g - 1/4 tl, 45-60 ml - 3-4 el olijfolie en 45 g - 3 el fijngehakte dille, dek af en laat de smaken samenkomen in de koelkast.

Notities

  • De tzatziki is 2-3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Trefwoord dip, grieks, komkommer, saus, yoghurt