Hamburgerbroodjes Van Zoete Aardappel

Door Mieke
10/10/2018

Één van mijn favoriete foodblogs is Lady and Pups, haar Mexicaanse chorizo burger is echt [mind blown]. Ik gebruik de bijbehorende kruidenmix inmiddels al jaren om vega-chorizo mee te maken.

Makkelijke hamburgerbroodjes

Mandy Lee houdt net zo van agressieve smaakcombinaties als ik. Maar de tijd die ze erin stopt is ook wat eh… over the top. Ik ben zelf veel luier ingesteld. Dus hoewel ze me altijd enorm inspireert op smaakgebied, probeer ik eigenlijk altijd cheat-codes te vinden voor haar gerechten.

Dit is mijn meest succesvolle ‘verluiïng’. De broodjes zijn snel en makkelijk, kunnen prima worden ingevroren en ook weer opnieuw opgewarmd worden en zijn de perfecte draagmoeder voor elke hamburger, zoals bijvoorbeeld mijn Caesar fried kip burger, of gewoon dampend heet (uit de magnetron!) met een gezonde dosis gezouten boter.

Zoete Aardappel Hamburger Bolletjes

Vette Sletten
De makkelijkste bolletjes van zoete aardappel voor bij een hamburger of gewoon zo uit het vuistje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
50 minuten
Gang Avondeten, Borrelhap, Lunch, Onderweg, Ontbijt
Porties 10 bolletjes

Materialen

  • Vork
  • Keukenrol
  • Magnetron
  • Keuken- of stand mixer met deegha(a)k(en)
  • Theedoek
  • Oven
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten
  

  • 1 pak witte broodmix
  • 1 zoete aardappel ongeschild
  • everything bagelmix of sesamzaad van de Turkse of Marokkaanse supermarkt

Instructies
 

  • Ook met de zoete aardappel speel ik vals. Je kunt 'm uren poffen in de oven, maar in de magnetron gaat het veel sneller. Prik de ongeschilde zoete aardappel rondom met een vork.
  • Leg 'm op een stuk keukenpapier in de magnetron en 'pof' de aardappel 5 minuten op de hoogste stand van je magnetron. Draai de aardappel om en 'pof' hem nu nog 5 minuten.
  • Snijdt de aardappel open om hem sneller te laten afkoelen. Schraap met een lepel na 10-15 minuten ongeveer 250 gram van het vlees uit de aardappel.
  • Plaats het gepofte aardappelvlees met de witte brood mix en de benodigde hoeveelheid water en eventuele andere ingrediënten die op de verpakking staan vermeld in je keukenmachine of stand mixer.
  • Meng alles samen tot er een deeg ontstaat.
  • Bedek de kom nu om het deeg te laten rijzen volgens de instructies op de verpakking. Ik laat mijn deeg bij voorkeur twee keer rijzen volgens de verpakking, eerst 10 minuten en na het verdelen en vormen in bolletjes nog eens 40 minuten. Daarna bestrooi ik ze daarna met grof zout en everything bagelmix, sesamzaad of wat ik toevallig heb liggen.
  • Verhit terwijl het deeg rijst je oven voor op 200° C.
  • Plaats je bolletjes op bakpapier op een bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin.
  • Zet de oven uit en laat de bolletjes nog 10 minuten in de oven laten staan, dit omdat het een vrij nat deeg is en te voorkomen dat je bolletjes niet helemaal gaar zijn. Laat de bolletjes nu volledig afkoelen op een rooster.

Notities

Ik vind hamburger bolletjes zelf het lekkerst als je ze voor gebruik eerst op de gesneden kant even goed dicht schroeit op een droge grill- of koekenpan. Dit geeft extra textuur en voorkomt dat het vocht van je burgers en eventuele toppings teveel in het brood trekt en het onnodig zompig maakt.
Trefwoord bolletjes, brood, broodje, Hamburger, Zoete Aardappel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Dorothy Porker © Copyright 2024. All rights reserved.
Close