Ik ben beschikbaar voor samenwerkingen en freelance werkzaamheden vanuit mijn huis in Zuid-West Frankrijk. Hieronder kun je lezen over het type werkzaamheden en samenwerkingen waarin ik geinteresseerd ben. Ben je geinteresseerd in een samenwerking, neem dan contact met me op via het contactformulier.
Receptontwikkeling, styling en fotografie
Nomnomnom
In 2021 schreef, stylede en fotografeerde ik mijn eerste kookboek, Nomnomnom. Het is eind augustus 2021 gepubliceerd en uitgebracht in Nederland en België via Fontaine Uitgevers. Het is goed ontvangen door alle gedrukte en online media in zowel Nederland als België, zag binnen 2 weken na publicatie al een twee druk en werd genomineerd voor diverse prijzen, waaronder Het Gouden Kookboek en Kookboek van het Jaar 2021.
Tummie Magazine #2
Voor Tummie Magazine’s ‘hete’ issue ontwikkelde ik een recept voor chipotle chocolade mousse en fotografeerde dit samen met het recept van Cathy Erway voor pittige chili crisp pinda schotsen. Hierbij schreef ik een korte inleiding om toe te lichten waarom ik voor een subtiel pittig recept ben gegaan in plaats van een loeiheet gerecht. De foto werd geshortlist voor een Pink Lady Food Photographer van het Jaar Award in 2022.
Bob Ross Glossy – Museum MORE
Voor de Bob Ross Glossy die uitgegeven is bij de Bob Ross tentoonstelling van Museum MORE in Gorssel heb ik een Bob Rösti recept ontwikkelt, met bijbehorende fotografie. De foto en het recept zijn ook terug te vinden in mijn eerste kookboek Nomnomnom.
Ik gaf Dorothy de vrije hand voor een recept in een magazine over cultschilder Bob Ross. Het resultaat was lekker, toegankelijk en prachtig gestyled. No mistakes, just happy little accidents! – Yvonne Jansen/ Journalist en Bladenmaker
Schrijven
Whetstone Magazine
In de zomer van 2021 werkte ik aan een artikel voor Whetstone Magazine, The Island of Indisch: Stuck in Time. Het werd gepubliceerd in deel 9 van het voorjaar van 2022 en bevatte een afbeelding van de geweldige Sarah Arnoff Yeoman en werd in de nazomer van 2023 in vertaling gepubliceerd door de Nederlandse Boekengids.
Schrijven en fotografie
Cheese Mag
In de zomer van 2021 werkte ik aan een artikel over de geweldige Annie Fromage voor Cheese Mag Issue 3, dat zowel een profiel over Annie als een portret van haar en haar kazen bevatte.
Fotografie
Kitchen Table Magazine
In de zomer van 2021 schoot ik de cover voor Kitchen Table Magazine nummer 4. Het thema van de uitgave was hoop, waarbij de nadruk lag op hoop ‘post’-pandemie. Ik probeerde een gevoel van hoop over te brengen door middel van een groeiende tomatenspruit. In 2024 zal ik weer te zien zijn op de pagina’s van Kitchen Table Magazine, met een vertaald recept en foto van Nomnomnom.