Over Vette Sletten

Hoi!

Over Vette Sletten

Mijn naam is Mieke, ik ben een niet-Francofiele Nederlands-Indische woonachtig in Frankrijk met mijn manspersoon en onze drie katten.

Eet filosofie

Hoewel ik denk dat eten met het oog op de planeet en de mensenrechten zéér belangrijk is, heb ik schijt aan alle andere vormen van moreel vingerwijzen rond voedsel (‘gezond’, ‘guilty pleasure’, ‘lui’, ‘pakjes-en-zakje’). De dieetindustrie en het patriarchaat verspreiden al decennia ziekmakende ideeën over onze lichamen om vervolgens hun eigen zakken te vullen met poeders, pillen, zalfjes, cremes en boeken, waardoor velen van ons er een ongezonde relatie op na houden met eten, onze lichamen en onszelf. En dan zuigt kapitalisme ook nog eens alle onze energie, tijd en middelen op. Ik draag daar liever niet aan bij. Het leven is al moeilijk genoeg, eten moet leuk en lekker zijn zijn, dus in plaats van nog meer stress aan je dagelijkse leven toe te voegen, hoop ik een deel ervan te verlichten door je klein geluk te brengen in de vorm van van eten.

Ik sta, naast mijn bij tijd en wijle tikkeltje bizarre fotografie, vooral bekend om recepten die weinig moeite kosten en toch veel smaak hebben. Je kunt hier meer lezen over hoe je mijn recepten (of recepten in het algemeen) kunt aanpakken en hier meer over mijn ideeën over ingrediënten.

Ik heb foto’s geschoten, recepten ontwikkeld en geschreven voor onder andere Tummie Magazine, The Cheese Mag en Whetstone. Lees hier meer over met wie ik eerder samenwerkte en of en hoe wij een samenwerking aan zouden kunnen gaan.

De cover van het Dorothy Porker kookboek Nomnomnom.

Nomnomnom

Mijn eerste kookboek Nomnomnom werd in september 2021 uitgegeven door Fontaine Uitgevers in Nederland. Het is in bijna alle print media in Nederland en België met veel enthousiasme besproken, ging meteen in herdruk en werd genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2021.

Dorothy Parker

Het is duidelijk dat mijn naam niet echt Dorothy Porker is. Lees hier meer over Dorothy Parker, de schrijfster waar ik mijn naam van jatte.

Volg mij!

Vind je het leuk wat ik te bieden heb? Volg me dan op Instagram voor fotografie van andere spannende food fotografen, behind-the-scenes en wandelingen met mijn kat, abonneer je op mijn nieuwsbrief over ons leven in Frankrijk of op Twitter voor slechte grappen.

Are you looking for this page in English? Go to dorothy-porker.com for About Dorothy.