Vette Sletten – Foodblog

NOMNOMNOM – Het Vette Sletten Kookboek

 

Op 16 maart verschijnt mijn eerste kookboek NOMNOMNOM – Eet jezelf gelukkig in 50 grenzeloze recepten.

Mijn boek verschijnt bij Fontaine Uitgevers en is nu al vooruit te bestellen bij de betere boekhandel, ook online.

Ik wacht nog even op de grandioze opening van mijn zakelijke rekening, maar binnenkort kun je hier gesigneerde exemplaren van NOMNOMNOM kopen. Het boek kost €24.99 en ik reken €5 verzendkosten, ik ben geen groot bedrijf dus de verzending zal iets langzamer zijn dan je van het grootkapitaal bent gewend.

Wat vind je  in het boek?

Omdat ik het nog best ingewikkeld vind om mezelf te verkopen, hieronder de blurb zoals mijn uitgever hem schreef, met klinkende quotes van bekende bewonderaars.

In meer dan vijftig recepten laat Dorothy Porker, zien dat eten vooral lekker en leuk is. Met haar originele stijl en sprankelende fotografie is NOMNOMNOM niet alleen een kookboek, maar ook een fantastisch hebbeding. De gerechten zijn voor iedereen maakbaar, met vega of vegan variaties. NOMNOMNOM verschijnt begin maart. Vraag nu een interview en/of recensie-exemplaar aan!

Het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn, aldus Dorothy Porker. Haar gerechten zijn origineel, vol van smaak en staan meestal in een half uur op tafel; haar sprankelende, funky foto’s zijn verrassend en niet zelden humoristisch. De recepten zijn met én zonder vlees, voor de grote, kleinere of zoete trek. Stuk voor stuk een feest op je bord en wat Dorothy betreft geschikt voor elk moment van de dag. Denk aan een Koreaans geïnspireerde tosti met gemarineerd spek en mozzarella, een zomerse cobb salad met rood fruit en blauwe kaas of een After Eight Oreo Pie. Maar ook snelle pastasauzen waarmee je eindeloos kunt variëren en het gerecht waarmee het ooit allemaal begon: lasagne.

De foodblogs en prikkelende beelden van Dorothy Porker, ook bekend als Vette Sletten, werden in korte tijd populair, onder andere bij foodprofessionals als Hiske Versprille, Ronald Giphart en Meneer Wateetons. Met een verfrissende kijk en gevoel voor compositie en kleur maakt ze van NOMNOMNOM een kookboek om je vingers bij af te likken. Met een voorwoord van Vanja van der Leeden, auteur Indorock (Gouden Kookboek 2019).

Wat vinden anderen van Vette Sletten en Dorothy Porker?

‘Ik ben Dorothy Porker gaan volgen vanwege haar opmerkelijke gerechten, haar originaliteit, haar humor en haar culinaire brille. Nooit spijt van gehad. Fijn dat er nu eindelijk een boek is.’
Ronald Giphart

‘Dit is het enige Nederlandse blog dat ik religieus volg, vanwege 1. vet grappig 2. onweerstaanbaar lekker 3. supermooie foto’s. En hoe heb ik ooit een leven gehad zónder linguine met gochujang, room, kaas, en extra kaas; of knapperig tofugehakt met miso? Dat ís geen leven, is het antwoord.’
Hiske Versprille

‘Dit boek staat bol van humor, spunk en creativiteit en maakt eten weer een ontspannen bezigheid.’
Vanja van der Leeden

‘Heel, heel, soms stuit je op een foodblog dat echt vernieuwend is. Dit decennium was dat Vette Sletten.’
Meneer Wateetons

‘Dorothy knows wassup! Ik ben gek op haar humoristische maar kritische blik op eten. Goed om te zien dat iemand in deze tijd zo onderzoekend en vernieuwend kan zijn.’
Perry de Man