Op 26 augustus 2021 verscheen mijn eerste kookboek Nomnomnom: Eet jezelf gelukkig in 50 grenzeloze recepten. Het is behandeld en goed ontvangen in de meeste Nederlandse en Belgische print en online media, opgenomen in diverse eindejaarslijsten en genomineerd voor zowel het Gouden Kookboek als het Kookboek van het Jaar 2021.
Nomnomnom is uitgegeven door gerenommeerde Nederlandse kookboekenuitgeverij Fontaine Uitgevers, dat onder meer mijn helden Nigel Slater en Fergus Henderson uitgeeft. Ik heb zelf alle fotografie en tekst verzorgd, het omslag en binnenwerk zijn ontworpen door Sarah Meers van Studio Morf. Als je in Nederland woont, dan kun je Nomnomnom hier bestellen.
Wat vind je in NOMNOMNOM?
Omdat ik het nog best ingewikkeld vind om mezelf te verkopen, hieronder de blurb zoals mijn uitgever hem schreef, met daaronder nog wat klinkende quotes van bekende bewonderaars.
‘In meer dan vijftig recepten laat Dorothy Porker, zien dat eten vooral lekker en leuk is. Met haar originele stijl en sprankelende fotografie is NOMNOMNOM niet alleen een kookboek, maar ook een fantastisch hebbeding. De gerechten zijn voor iedereen maakbaar, inclusief vegan en vega-variaties.
Het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn, aldus Dorothy. Haar gerechten zijn origineel, vol smaak en staan meestal binnen een half uur op tafel. Haar sprankelende, funky foto’s zijn verrassend en niet zelden humoristisch. Er zijn recepten zijn met én zonder vlees, voor de grote, kleinere of zoete trek. Stuk voor stuk een feest op je bord en wat Dorothy betreft geschikt voor elk moment van de dag. Denk aan tosti met spek gemarineerd in gochujang, zomerse cobb salad met rood fruit en blauwe kaas of After Eight Oreo Pie. Maar ook snelle pastasauzen waarmee je eindeloos kunt variëren en het gerecht waarmee het ooit allemaal begon: lasagne.
De foodblogs en prikkelende beelden van Dorothy Porker, ook bekend als Vette Sletten, werden in korte tijd populair, onder andere bij foodprofessionals als Hiske Versprille, Ronald Giphart en Meneer Wateetons. Met een verfrissende kijk en gevoel voor compositie en kleur maakt ze van NOMNOMNOM een kookboek om je vingers bij af te likken.
Met een voorwoord van Vanja van der Leeden, auteur Indorock (Gouden Kookboek 2019).’