Nog steeds druk met vertraagde schaamteloze zelfpromotie, voor Whetstone Volume 9 schreef ik over waarom je niet echt goed Indonesisch eten kunt krijgen, maar wel geweldig Indisch eten in Nederland. Ik gebruikte het artikel mogelijk als een verkapt excuus om de complexe geschiedenis van de Indo-Europese bevolking in het voormalig Nederlands-Indië uit te leggen. In de nazomer van 2023 is er ook een vertaling van het artikel in de Nederlandse Boekengids verschenen.
Ik ben hier behoorlijk trots op, aangezien ik het oorspronkelijk aan Vittles heb gepitcht, die me heeft afgewezen (beste afwijzing ooit?) maar me in plaats daarvan naar Whetstone heeft doorverwees. Daar zou ik in eerste instantie aan het artikel werken voor hun website, maar terwijl we in de zomer van 2021 aan het artikel werkten besloot de redactie dat het artikel beter geschikt was voor hun printeditie. Het was een echt squeeeee moment en een waar genoegen om met Layla Schlack als redacteur te werken.
Sarah Arnoff Yeoman was zo vriendelijk om haar gado-gado foto bij het stuk te voegen, dat ze oorspronkelijk had gemaakt voor Savor Cookbooks, een project dat je echt moet bekijken als je geïnteresseerd bent in het maken van een op maat gemaakt familiekookboek.