Vette Sletten – Foodblog

Mexicaanse Chorizo Tofu Taco’s – Vegan

Soms is eenzame opsluiting de beste manier om op goede ideeën te komen. Voor mij althans.

Ik probeer al jaren uit te vogelen hoe ik een vegan variant van Mexicaanse chorizo kan maken. Ik wist dat kruidenmengsel van Lady and Pup’s chorizo garnalen burger een stap in de juiste richting was. Maar daar bleef het bij. En die stap was te droog. Verder kwam ik maar niet.

Tot het vorige week om onduidelijke reden ineens tot me doordring. Het antwoord had me toch al zeker een jaar aan lopen staren. Ik mengde de kruiden met wat tomatenpuree, zoals ik dat doe voor harissa tofu puffs, en de geboorte van mijn nieuwe lievelingssmaak was eindelijk een feit.

Super saus

Deze saus is geweldig met tofu gehakt op een taco. Maar ook op geroosterde vis, door mayo en op een tosti. Sinds ik ‘m voor het eerst gemaakt heb ben ik eigenlijk niet gestopt met ervan eten.

Begin met de taco’s hieronder en leef je daarna verder uit. Er blijft namelijk genoeg over voor andere feestjes.

Wat je nodig hebt

Mexicaanse Chorizo Tofu Taco's - Vegan

Een super smakelijke variant van Mexicaanse chorizo, vegan en met een geweldige saus die je overal op kunt smeren.
Gang Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Vegan, Vegetarisch
Trefwoord chorizo, mexicaans, taco's, tofu, tofu gehakt, Vegan, vegetarisch
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 2 porties tofu gehakt volg de link hierboven
  • 1 klein blikje tomatenpuree ongeveer 3 el
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 1 1/2 tl Mexicaanse chili poeder 'gewone' chili werkt ook
  • 1 1/2 tl gerookte zoete paprika
  • 1/2 tl hete paprika of cayenne meer als je van pittig houdt
  • 1 tl rode wijn azijn balsamico werkt ook
  • 1 tl tequila weglaten wanneer je met minderjarigen of niet-drinkers eet
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper gemalen
  • 1/2 tl gedroogde oregano Mexicaanse als je deze kunt vinden
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 c olijfolie
  • 4-8 kleine burrito vellen van mais
  • zonnebloemolie
  • ingelegde sjalotten voor erbij, zie link hierboven
  • verse koriander voor erbij

Instructies

  • Maak het tofu gehakt volgens de instructies die ik hierboven gelinkt heb.
  • Meng intussen in een kleine keukenmachine de tomatenpuree, knoflook, kruiden, azijn, tequila en olijfolie tot er een fijne pasta ontstaat.
  • Frituur je burrito vellen in een dunne laag olie tot de randen krokant en het midden een beetje taai is. Ik vind zelf 2 vellen per taco het lekkerst. Je kunt de olie van te voren ook kruiden als je dat lekker vindt. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en zout ze flink.
  • Laat de tofu na het bakken goed uitlekken en roer daarna 2 tot 4 eetlepels van de saus erdoor, tot alle stukken tofu lekker onder zitten.
  • Stel een taco samen: leg 2 gefrituurde burrito vellen op een bord, leg hier een paar eetlepels van de tofu op en top af met wat van de ingelegde sjalot en een stevige hand koriander.
  • In een goed sluitend potje in de koelkast blijft de saus ongeveer een week goed. Meng 'm met mayo voor bij patat of stop 'm op een tosti. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Are you looking for this recipe in English? Go to dorothyporker.com for Mexican chorizo tofu tacos.

Spread the love
  • 8
    Shares


Related Posts

Leave a Comment