Vette Sletten – Foodblog

Harissa Tofu met Tahini Noedels ๐ŸŒฑ

Deze knapperige harissa tofu met tahini noedels zijn veel makkelijker te maken dan het misschien klinkt.

Ik maak de harissa en krokante tofu meestal van tevoren klaar. Dan hoef ik het, wanneer ik moe ben, alleen maar even bij elkaar te gooien en op te warmen.

De techniek voor het maken van krokante tofu uit de oven vind je hier en is mijn go-to voor elke gebakken tofu-situatie. Ik gebruik het restant harissa op vrijwel alles dat in mijn mond past.

Mijn excuses als dit geen authentiek harissa recept is. Ik ben vergeten waar ik dit recept vandaan heb, en het is echt heel erg lekker, maar misschien geen echte harissa.

Je kunt het jezelf natuurlijk nog makkelijker maken door al voorgebakken tofu te kopen bij de toko en kant-en-klare harissa te gebruiken. Daar doe ik in elk geval niet moeilijk over.

Harissa Tofu met Tahini Noedels

Pittige krokante tofu met frisse noedels maken dit een perfect vegan lunchgerecht of zomers avondmaal.
Gang Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Arabisch, Vegan, Vegetarisch
Trefwoord harissa, maaltijdsalade, noedels, tahini, Vegan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Auteur Vette Sletten

Ingrediรซnten

Voor de harissa

  • 1/4 tl korianderzaadjes
  • 1/4 tl venkelzaadjes
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • 1 1/2 el

    gerookt paprikapoeder

    zoet, niet pittig
  • 1/4 tl

    gedroogde chipotle flakes

  • snufje nootmuskaat
  • 1/8 tl

    zwarte peper

  • 1/8 tl zout

Voor de tofu

  • 8 blokjes krokante tofu zie instructies in de link hierboven

Voor de noedels

  • 1 bundel

    udon noedels

  • 1/2 kopje sjalotten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el water
  • 2 el sesamolie
  • 2 el tahini
  • 3 el sojasaus

Om te serveren

  • mesclun of andere gemengde sla

Instructies

Voor de harissa

  • Maak eerst de harissa: rooster de koriander en venkelzaadjes in een droge pan tot ze beginnen te geuren.
  • Doe de geroosterde koriander, venkel, rode wijnazijn, knoflook, citroensap, citroenschil, olijfolie, paprikapoeder, chipotle, nootmuskaat, zwarte peper en zout in een kleine keuken mixer en meng ze fijn tot er een gladde pasta ontstaat.

Voor de tofu

  • Maak de tofu volgens het recept dat bovenin deze pagina gelinkt staat.
  • Laat de oven aan staan โ€‹โ€‹terwijl je de gebakken tofu met twee eetlepels van de pasta vermengt en plaats de tofu-blokken terug op de legt. Bak ze nog 5 tot 10 minuten door en meng er daarna nog twee eetlepels harissa doorheen.
  • Doe het restant harissa in een potje en gebruik het op goed brood, bij roereieren, groenten en wat je nog meer kunt bedenken.

Voor de noedels

  • Maak de udon-noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bak de sjalot en knoflook in een eetlepel olie aan tot ze glazig beginnen te worden.
  • Roer de sjalot en knoflook samen met de sesamolie, tahini, het water en en de sojasaus door elkaar in een flinke kom.
  • Voeg de gekookte noedels toe aan de tahini-saus en roer alles goed door elkaar zodat alle noedels gelijkmatig bedekt zijn in de saus.
  • Serveer de noedels en tofu met een gemengde salade.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for vegan crispy harissa tofu with tahini noodles.

Spread the love
  • 28
    Shares


Related Posts

Leave a Comment