De eerst keer dat ik vegan kimchi maakte was tijdens Veganuary. Het had precies zijn piek bereikt, maar was ook bijna niet meer goed. Dus ik moest ineens heel snel toch best wel veel kimchi opeten. Dat was natuurlijk een enorme verschrikking.
Het duurde even voor ik het perfecte kimchi pannenkoeken recept had gevonden. De meeste recepten die ik online vond kregen gewoon niet dat crispy randje dat kimchi pannenkoeken juist zo lekker maakt. Tot ik me herinnerde dat ik Lucky Peach presents 101 Easy Asian Recipes heb staan en daar het perfecte kimchi pannenkoeken recept vond.
Ze zijn onwijs makkelijk om te maken en ze zijn nog vegan ook.
Supermakkelijke vegan kimchi pannenkoeken
Dit recept voor vegan kimchi pannenkoeken komt uit Lucky Peach presents 101 Easy Asian Recipes en is supermakkelijk, snel en kan zowel met zelfgemaakte als kant-en-klaar kimchi worden gemaakt.
Materialen
- Kom
- Garde
- Koekenpan
- Spatel
Ingrediënten
- 150 gr - 1 c kimchi
- 125 ml - 1/2 c kimchi vocht zie instructies
- 35 gr - 1/4 c patentbloem
- 35 gr - 1/4 c rijstbloem je vindt dit bij de toko
- 2 gr - 1/2 tl zout
- 1 bosui groen en wit grofgehakt
- 30 ml - 2 el neutrale olie om in te bakken, ik gebruik zonnebloemolie
Voor de dipsaus
- 15 ml - 1 el sojasaus
- 15 ml - 1 el rijst-azijn je vindt dit bij de toko
- 15 ml - 1 el water
- een paar druppels sesamolie
Instructies
- Knijp 150 gr - 1 c kimchi uit boven een grote kom om er zoveel mogelijk vocht uit te persen. Je hebt ongeveer 125 ml -1/2 c vocht nodig om de pannenkoeken te maken. Krijg je er niet genoeg vocht uit, dan kun je het altijd aanlengen met water.
- Hak de uitgeknepen kimchi grof.
- Meng met een garde 35 gr - 1/4 c patent- en rijstbloem en 2 gr - 1/2 tl zout door het kimchi vocht.
- Laat het beslag 5 minuten staan voor je de grof gehakte kimchi en bosui erdoorheen roert en laat het beslag weer 5 minuten rusten.
- Verhit 15 ml - 1 el olie in een koekenpan. Schep de helft van het beslag in de koekenpan en verspreidt dit direct door de pan zodat er een ronde gelijke laag ontstaat.
- Laat de kimchi pannenkoek nu 3-4 minuten goed doorbakken, tot de bodem bruin en krokant is geworden. Keer hem om en laat nog 2-3 minuten door bakken zodat ook de andere kant bruinkrokant is.
- Vet de pan opnieuw in en bak de tweede pannenkoek.
- Snijd de pannenkoeken in punten en serveer met een dip van 15 ml - 1 el soja saus, rijstazijn en water met een paar druppels sesamolie.
Notities
Eenmaal gebakken blijven de kimchi pannenkoeken ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. Je kunt ze het beste opnieuw opwarmen in een koekenpan met olie, zodat de pannenkoek weer krokant wordt.