Vette Sletten – Foodblog

Krokante tofu uit de oven

Iedereen houdt van krokante tofu. Oké, misschien niet iedereen. Maar tofu puffs, zoals ze in het Engels genoemd worden en bij de toko te koop zijn, zijn een makkelijke vleesvervanger bij elke maaltijd. Doe er wat saus op, voeg nog wat noedels of rijst toe en je hebt een behoorlijk goede en makkelijke maaltijd.

Ik eet de mijne het liefst met harissa en tahini-noedels, of met hot-tingle mapo hot sauce en noedels, of met eenvoudige witte rijst of rijst met peper en limoen (of of of of).

Je kunt ze voor niks oppikken in de toko, maar ze zijn ook heel erg makkelijk zelf te maken.

Hieronder vind je het recept voor krokante tofu uit de oven, inclusief een basisrecept voor Koreaanse tofu met pittige saus (Dububuchim-yangnyeomjang).

Krokante Tofu uit de Oven

Bak je eigen tofu krokant in de oven. Het is makkelijk, goedkoop en snel en ze passen vrijwel overal bij.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Gang: Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Aziatisch, Chinees, Indisch, Indonesisch, Thais, Vegan, Vegetarisch
Trefwoord: aziatisch, basisbereiding, chinees eten, indisch, indonesisch, thais, tofu, uit de oven, Vegan, veganistisch

Ingrediënten

Voor de tofu

  • 1 blok stevige tofu
  • 2 el maïzena
  • 2 el zonnebloem andere neutrale olie mag ook

Voor Dububuchim-yangnyeomjang

  • 1 lente-ui fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 1 tl gochugaru Koreaanse chili van de toko
  • 1 tl honing of palmsuiker als je dit vegan wil maken
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sesamzaadjes

Instructies

Voor de tofu

  • Verwarm je oven voor op 185 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de tofu in de gewenste vorm.
  • Meng de maïsmeel en zonnebloemolie tot een papje.
  • Smeer de tofublokjes, -blokken of -plakken in met een dunne laag van het maizenapapje.
  • Leg de tofublokjes, -blokken of -platen op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten krokant in de oven. Totdat de tofu opgezwollen is en goudgeel kleurt. Houd er rekening mee dat je ze misschien halverwege even moet keren voor een gelijkmatige kleur en crunch.

Voor Dububuchim-yangnyeomjang

  • Bereid de tofu in plakken voor dit recept. Traditioneel wordt de tofu hiervoor in de pan gebakken in olie, maar uit de oven kan ook prima en scheelt wat baklucht in huis.
  • Meng de knoflook, honing, soja, sesamolie en gochugaru terwijl je tofu aan het bakken is.
  • Plaats de tofu direct vanuit de oven op een bord en giet hier de saus overheen.
  • Maak het geheel af door er fijngehakte bosui en sesamzaadjes overheen te strooien. Serveer met witte rijst.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com to find out how to make crispy oven-baked  tofu puffs.

Spread the love
  • 7
    Shares


Related Posts

Leave a Comment