Vette Sletten – Foodblog

Vegan Mapo Noedels met Zijden Tofu

Omdat het financieel nogal krap is momenteel, maar ik dit soms vergeet, eet ik vaak instant noedels. Hierdoor heb ik ontdekt dat ik droge noedels eigenlijk lekkerder vind dan noedelsoep, vooral in de zomer.

Omdat ik hier te laat achter kwam, en ik ook niet graag dingen verspil of weggooi, staat mijn keukenkastje nu vol met noedelsoepen waar ik nog even geen zin in heb.

Ik wilde van de week iets snels, makkelijks en goedkoops eten toen dit recept ineens in me op kwam. Het is geïnspireerd op mijn tahini noedels met harissa tofu en het belachelijk geweldige recept voor tempeh dat ik testte voor Indorock van Vanja van der Leeden.

Door hun krachten te bundelen met mijn hot-tingle mapo hot sauce, is dit echt een nieuwe favoriet geworden die ik voorlopig minstens drie keer in de week op tafel zet.

Vegan Mapo Noedels met Zijden Tofu

Deze pittig zure mapo noedels met zijden tofu zijn vullend en makkelijk voor elk moment van de week.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Gang: Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Aziatisch, Fusion, Vegan, Vegetarisch
Trefwoord: mapo, noedels, pindakaas, pittig, Vegan, vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 el mapo hot sauce zie de link hierboven voor het recept of gebruik kant-en-klare sambal djeruk of oelek
  • 1 bundel udon-noedels of de noedels je toevallig nog hebt liggen
  • 1/2 pak zijden tofu
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl kecap manis
  • 1 tl honing of palmsuiker als je het vegan wil maken
  • 2 lente-uitjes fijngehakt
  • 1 el pinda's fijngehakt
  • crispy chili oil optioneel

Instructies

  • Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de zijden tofu in blokjes en pocheer ze ongeveer 3 minuten in zacht borrelend water. Je kunt deze stap overslaan, maar door het pocheren behoudt de zijden tofu haar vorm.
  • Meng intussen de mapo hot sauce of sambal met de pindakaas, kecap, honing of palmsuiker en de helft van de lente-uitjes samen in een kom.
  • Giet de noedels af en plaats ze in de kom met de saus en hussel ze door elkaar tot de noedels gelijkmatig zijn bedekt met saus.
  • Voeg nu de gepocheerde zijdezachte tofu, resterende lente-uitjes, fijn gehakte pinda’s en een toefje crispy chili oil toe om het gerecht af te maken.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for my vegan mapo and silken tofu noodle bowl.

Spread the love
  • 5
    Shares


Related Posts

Leave a Comment