Ga terug

Pittige Vegan Noedels met Zijden Tofu

Vette Sletten
Deze pittig zure mapo noedels met zijden tofu zijn vullend en makkelijk voor elk moment van de week.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch, Fusion, Vegan, Vegetarisch

Materialen

  • Pan om noedels in te koken
  • Pan om tofu in de pocheren
  • Kom

Ingrediënten
  

  • 1 bundel noedels ik vind udon lekker maar gebruik wat je hebt
  • 175 gr zijden tofu dit is ongeveer een half pakje
  • 30 gr - 2 el hot sauce naar keus
  • 15 gr - 1 el pindakaas
  • 5 ml - 1 tl kecap manis
  • 5 gr - 1 tl honing of palmsuiker als je het vegan wil maken
  • 2 lente-uitjes fijngehakt
  • 15 gr - 1 el pinda's fijngehakt
  • crispy chili oil optioneel, naar smaak - ik vind zelf die van Lao Gan Ma het lekkerst

Instructies
 

  • Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd 175 gr zijden tofu in blokjes en pocheer ze ongeveer 3 minuten in water dat net tegen de kook aan zit. Je kunt deze stap overslaan, maar door het pocheren wordt de tofu net iets steviger en behoudt ze haar vorm.
  • Meng intussen 30 gr - 2 el hot sauce met 15 gr - 1 el pindakaas, 5 ml - 1 tl kecap, 5 ml - 1 tl honing en 1 fijngehakt bosuitje samen in een kom.
  • Giet de noedels af en plaats ze in de kom met de saus en hussel ze door elkaar tot de noedels gelijkmatig zijn bedekt met saus.
  • Voeg nu de gepocheerde zijdezachte tofu, de overgebleven fijngehakte bosui, 15 gr - 1 el pinda’s en een dot crispy chili oil toe om het gerecht af te maken.
Trefwoord mapo, noedels, pindakaas, pittig, Vegan, vegetarisch