Omdat het financieel nogal krap is momenteel, maar ik dit soms vergeet, eet ik vaak instant noedels. Hierdoor heb ik ontdekt dat ik droge noedels eigenlijk lekkerder vind dan noedelsoep, vooral in de zomer.
Omdat ik hier te laat achter kwam, en ik ook niet graag dingen verspil of weggooi, staat mijn keukenkastje nu vol met noedelsoepen waar ik nog even geen zin in heb.
Indorockspiratie
Ik wilde van de week iets snels, makkelijks en goedkoops eten toen dit recept ineens in me op kwam. Het is geïnspireerd op mijn tahini noedels met harissa tofu en het belachelijk geweldige recept voor tempeh dat ik testte voor Indorock van Vanja van der Leeden.
Door hun krachten te bundelen met mijn hot-tingle mapo hot sauce, is dit echt een nieuwe favoriet geworden die ik voorlopig minstens drie keer in de week op tafel zet.
Variaties op pittige noodles met zijden tofu
Je kunt deze noedels in principe maken met om het even welke hot sauce, al zou ik wel een beetje in Aziatische sferen , met bijvoorbeeld sriracha’s of sambals.
De Trouble&Spice Yum Phrik chili crisp of haar klassieke Crunchy Spice zijn ook perfect voor in dit recept. Gebruik kortingscode ‘DorothyPorker’ bij het uitchecken of gebruik de onderstaande link, dan zou de korting automatisch moeten worden toegevoegd aan je mandje.
Heb je liever een stevigere tofu dan is mijn krokante tofu uit de oven hier erg lekker bij. Je kunt natuurlijk ook extra groente toevoegen, bijvoorbeeld in de vorm van snel gewokte baby pakchoi of bimi.
Pittige Vegan Noedels met Zijden Tofu
Materialen
- Pan om noedels in te koken
- Pan om tofu in de pocheren
- Kom
Ingrediënten
- 1 bundel noedels ik vind udon lekker maar gebruik wat je hebt
- 175 gr zijden tofu dit is ongeveer een half pakje
- 30 gr - 2 el hot sauce naar keus
- 15 gr - 1 el pindakaas
- 5 ml - 1 tl kecap manis
- 5 gr - 1 tl honing of palmsuiker als je het vegan wil maken
- 2 lente-uitjes fijngehakt
- 15 gr - 1 el pinda's fijngehakt
- crispy chili oil optioneel, naar smaak - ik vind zelf die van Lao Gan Ma het lekkerst
Instructies
- Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd 175 gr zijden tofu in blokjes en pocheer ze ongeveer 3 minuten in water dat net tegen de kook aan zit. Je kunt deze stap overslaan, maar door het pocheren wordt de tofu net iets steviger en behoudt ze haar vorm.
- Meng intussen 30 gr - 2 el hot sauce met 15 gr - 1 el pindakaas, 5 ml - 1 tl kecap, 5 ml - 1 tl honing en 1 fijngehakt bosuitje samen in een kom.
- Giet de noedels af en plaats ze in de kom met de saus en hussel ze door elkaar tot de noedels gelijkmatig zijn bedekt met saus.
- Voeg nu de gepocheerde zijdezachte tofu, de overgebleven fijngehakte bosui, 15 gr - 1 el pinda’s en een dot crispy chili oil toe om het gerecht af te maken.