Ga terug

Hash van Boudin Noir of bloedworst met spruitjes

Vette Sletten
Een stevig ontbijt, lunch of brunch recept gebaseerd op de Amerikaanse klassieker. Niet die ene hash dus, maar die andere.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Avondeten, Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2

Materialen

  • Grote zware koekenpan
  • Grove rasp, optioneel
  • Spatel

Ingrediƫnten
  

  • 2 grote aardappelen geschild als je dat fijner vindt
  • olijfolie of boter
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • 100 gr spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 gr Boudin Noir of bloedworst, in grove stukken
  • scheutje Worcester-saus optioneel, niet voor naar de winkel gaan als het alleen hiervoor is, een scheutje Japanse of Chinese sojasaus werkt ook
  • 2 eieren zoals jij ze het liefst hebt, ik vind zelf het lekkerst zolang het geel nog zacht is
  • Sriracha of andere hot sauce, om het af te maken

Instructies
 

  • Kook de 2 aardappelen 5 minuten voor, giet ze af, rasp ze pp een grove rasp of snijdt ze in blokjes van ongeveer 1x1 cm.
  • Smelt wat boter of olijfolie in een warme koekenpan (gietijzer als je 'm hebt) en fruit 1 grote ui in dunne ringen langzaam zacht.
  • Voeg nu de 100 gr schoongemaakte en gehalveerde spruitjes en aardappel toe en zet het vuur hoog tot alles echt flink wat kleur krijgt. Dit gebeurt het snelst als je niet teveel in de pan roert maar er alleen af en toe even hard mee schudt.
  • Beginnen de spruitjes en aardappel een beetje te bruinen, zet het vuur dan weer wat lager zetten en voeg 100 gr Boudin noir of bloedworst in grove stukken toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper en Worcester-saus (die je nog steeds niet hoeft te halen als je het niet al in huis hebt).
  • Meng alles goed door elkaar, verdeel het in een gelijke laag door de pan en druk het goed aan.
  • Laat het geheel nu 5 minuten echt goed aanbakken zonder eraan te zitten of met de pan te schudden, voor je de boel met een spatel omkeert. Laat het dan nog 5 minuten weer goed aanbakken. Keer om, etc. Tot het de textuur heeft die jij lekker vindt. Ik vind zelf wat bijna verbrande randjes het lekkerst.
  • Serveer de hash met eieren zoals jij ze het liefst hebt, zolang het geel maar lekker druipt en maak het af met een slinger Sriracha.
Trefwoord amerikaans, bloedworst, boudin noir, brunch, lunch, ontbijt, spruitjes