‘Hash’ Van Bloedworst & Spruitjes

Door Mieke
05/11/2019

Zoals je in mijn recept voor Boudin noir taco’s hebt kunnen lezen moest ik laatst van wat bloedworst af. En hoewel die taco’s echt geweldig waren leek het mij zonde om alleen maar taco’s te eten. Dus ging ik op zoek naar andere opties.

Een beetje van mezelf en een beetje van Closet Cooking

Iets anders waarvan ik besloten had dat het moest bestaan, was Boudin noir hash. ‘Hash’ is in dit geval niet dat spul dat nog steeds niet legaal is in Nederland, maar wat je wel overal kunt krijgen. Maar een Amerikaans brunchgerecht van aardappelen en vlees (meestal corned beef) met daarbij eigenlijk altijd wel een ei.

Ik ben echt gek op hash en het is de reden dat ik perse een gietijzeren koekenpan moest hebben, omdat je hash daar het best in klaarmaakt.

Er bestaan al varianten van hash met Boudin noir, maar die klonken allemaal een beetje suf. Dus heb ik me laten inspireren door de zoete aardappel-spruitjes hash van Closet Cooking, die erg lekker (en zonder bacon ook nog eens vegetarisch) is en daar zelf nog wat bij geknutseld.

Wanneer eet ik Boudin Noir of bloedworst met spruitjes

Hash is een typisch Amerikaans ontbijt, lunch of brunchgerecht, maar dit recept doet het ’s avonds ook echt prima.

Hash van Boudin Noir of bloedworst met spruitjes

Vette Sletten
Een stevig ontbijt, lunch of brunch recept gebaseerd op de Amerikaanse klassieker. Niet die ene hash dus, maar die andere.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Avondeten, Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2

Materialen

  • Grote zware koekenpan
  • Grove rasp, optioneel
  • Spatel

Ingrediënten
  

  • 2 grote aardappelen geschild als je dat fijner vindt
  • olijfolie of boter
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • 100 gr spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 gr Boudin Noir of bloedworst, in grove stukken
  • scheutje Worcester-saus optioneel, niet voor naar de winkel gaan als het alleen hiervoor is, een scheutje Japanse of Chinese sojasaus werkt ook
  • 2 eieren zoals jij ze het liefst hebt, ik vind zelf het lekkerst zolang het geel nog zacht is
  • Sriracha of andere hot sauce, om het af te maken

Instructies
 

  • Kook de 2 aardappelen 5 minuten voor, giet ze af, rasp ze pp een grove rasp of snijdt ze in blokjes van ongeveer 1x1 cm.
  • Smelt wat boter of olijfolie in een warme koekenpan (gietijzer als je 'm hebt) en fruit 1 grote ui in dunne ringen langzaam zacht.
  • Voeg nu de 100 gr schoongemaakte en gehalveerde spruitjes en aardappel toe en zet het vuur hoog tot alles echt flink wat kleur krijgt. Dit gebeurt het snelst als je niet teveel in de pan roert maar er alleen af en toe even hard mee schudt.
  • Beginnen de spruitjes en aardappel een beetje te bruinen, zet het vuur dan weer wat lager zetten en voeg 100 gr Boudin noir of bloedworst in grove stukken toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper en Worcester-saus (die je nog steeds niet hoeft te halen als je het niet al in huis hebt).
  • Meng alles goed door elkaar, verdeel het in een gelijke laag door de pan en druk het goed aan.
  • Laat het geheel nu 5 minuten echt goed aanbakken zonder eraan te zitten of met de pan te schudden, voor je de boel met een spatel omkeert. Laat het dan nog 5 minuten weer goed aanbakken. Keer om, etc. Tot het de textuur heeft die jij lekker vindt. Ik vind zelf wat bijna verbrande randjes het lekkerst.
  • Serveer de hash met eieren zoals jij ze het liefst hebt, zolang het geel maar lekker druipt en maak het af met een slinger Sriracha.
Trefwoord amerikaans, bloedworst, boudin noir, brunch, lunch, ontbijt, spruitjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Dorothy Porker © Copyright 2024. All rights reserved.
Close