Ga terug

Honing-boter & chili crisp gefrituurde 'kip'

Vette Sletten
Een verrukkelijke boterige honingsaus met wat chili crisp voor een vleugje hitte, om je gebakken kip (of een ander knapperig eiwit waar je zin in hebt) mee te bedruipen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Avondeten, Saus
Keuken Fusion, Koreaans

Materialen

  • 1 kleine steelpan

Ingrediƫnten
  

  • 40 gr boter of (stevige) vegan boter
  • 1 1/2 el suiker
  • 1 1/2 el soja saus
  • 1 1/2 el honing of ahornsiroop
  • 1 el chili crisp naar keuze
  • 1 snufje knoflookpoeder
  • 1 snufje MSG laat weg als er al MSG in je chili crisp zit

Instructies
 

  • Bereid je knapperig gefrituurde proteine voor zoals je dat normaal zou doen, of zoals op de verpakking staat.
  • Doe, een paar minuten voor je knapperige proteine klaar is, alle ingrediĆ«nten in een kleine steelpan en breng aan de kook. Het moet echt flink heftig borrelen. Laat dat minimaal 1 minuut zo doorgaan, zo niet 2. Zet het vuur uit en doe je knapperige gefrituurde eiwit erbij. Schud tot alles gelijkmatig bedekt is en je kunt aan tafel.

Notities