Ga terug

Japanse Curry Risotto van Lady&Pups

Vette Sletten
Een snelle makkelijke, vullende en agressieve risotto gemaakt met Japanse curry blokken en wat extra groente.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Italiaans, Japans
Porties 1

Materialen

  • Steelpan
  • Rasp

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml - 1 c kippenbouillon
  • 45 ml - 3 el melk de meeste soorten werken, meer indien nodig
  • 30 gr Japanse curry blokken kijk even welke je het lekkerst vindt
  • 15 gr - 1 el gebakken uitjes kant en klaar van de toko en fijngeslagen
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 gr - 1/2 tl gember vers geraspt
  • 12 gr - 2 tl cacao ja echt, ongezoete
  • 12 gr - 2 tl curry poeder
  • 3 gr - 1/2 tl mosterd fijne
  • 3 gr - 1/2 tl honing
  • 160 gr / 1 1/4 c gekookte rijst restjes zijn top
  • 1 eierdooier het wit kun je een jaar bewaren in de diepvries
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • zwarte peper vers gemalen
  • 125 gr / 1 c doperwtjes uit de vriezer

Instructies
 

  • Meng in een kleine steelpan de 250 ml - 1 c kippenbouillon met de 45 ml - 3 el melk, 30 gr curry blok, 15 gr - 1 el gebakken uitjes, het teentje knoflook, de 3 gr - 1/2 tl geraspte gember, 12 gr - 2 tl cacao, 12 gr - 2 tl curry poeder, 3 gr - 1/2 tl mosterd en de 3 gr - 1/2 tl honing goed door elkaar.
  • Breng aan de kook en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en deze licht begint in te dikken.
  • Voeg 160 gr - 1 1/4 c gekookte rijst en 125 gr - 1 c doperwtjes toe en verwarm alles nog even goed door. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat extra melk toe tot de saus eruit ziet zoals jij hem het lekkerst vindt.
  • Dien op met 1 rauwe eierdooier, Parmezaanse kaas naar smaak en flink versgemalen zwarte peper.
Trefwoord Italiaans eten, japans, japanse curry, kookboek, lady and pups, rijsttafel, the art of escapism cooking