Een heerlijk en eenvoudig recept voor oesterzwammen in groene Goan groene saus. Oorspronkelijk gemaakt met drumsticks en geserveerd met friet en een lekker koud biertje, is deze vegan versie erg lekker met wat warme flatbreads.
Kleine keukenmachine een vijzel werkt eventueel ook
Koekenpan
deksel voor op de koekenpan
Ingrediënten
Voor de groene saus
100gkoriandergrof gehakt
8tenenknoflookgepeld en grof gehakt
2cmverse gembergepeld en grof gehakt
3groenerawitsgrof gehakt, verwijder de zaadjes of gebruik minder voor minder hitte
1/2tlkurkumapoeder
1tlzwarte peperkorrels
1tlkorianderzaad
8kruidnagels
1/2kaneelstokje
1tlkomijnzaad
1/2tl anijszaad
3eljaggery of palmsuiker
40mlpalm- of kokosazijn
1 1/2tlzout
100mlwater
Voor de rest
3elkokosolie
1uifijngehakt
400groesterzwammenin repen gescheurd
150grdoperwtenvers of uit de diepvries (ontdooit)
200mlwater
Instructies
Om de groene saus te maken
Meng alle ingrediënten voor de groene saus tot een fijne pasta. Ga iets langer door dan je zou denken en duw de ingrediënten naar beneden om ook een aantal van die fijnere zaden echt in de pasta te vermalen.
Om Paulami's oesterzwammen met groene saus te maken
Verhit 3 el kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit 1 fijngehakte ui aan tot deze glazig begint te worden.
Voeg de groene saus toe met 400 g in reepjes gescheurde oesterzwammen en bak tot de zwammen bruin beginnen te kleuren.
Voeg nu 200 ml water toe en plaats een deksel op de koekenpan en stoof de oesterzwammen met groene saus nog eens 10 minuten. Voeg voor de laatste 3 minuten 150 gr doperwten toe.
Breng verder op smaak met suiker en/ of zout.
Notities
Zie de blogpost voor eventuele vervangende ingrediënten.