Ga terug

Paulami's Oesterzwammen in Groene Saus

Vette Sletten
Een heerlijk en eenvoudig recept voor oesterzwammen in groene Goan groene saus. Oorspronkelijk gemaakt met drumsticks en geserveerd met friet en een lekker koud biertje, is deze vegan versie erg lekker met wat warme flatbreads.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Materialen

  • Kleine keukenmachine een vijzel werkt eventueel ook
  • Koekenpan
  • deksel voor op de koekenpan

Ingrediënten
  

Voor de groene saus

  • 100 g koriander grof gehakt
  • 8 tenen knoflook gepeld en grof gehakt
  • 2 cm verse gember gepeld en grof gehakt
  • 3 groene rawits grof gehakt, verwijder de zaadjes of gebruik minder voor minder hitte
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl korianderzaad
  • 8 kruidnagels
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl anijszaad
  • 3 el jaggery of palmsuiker
  • 40 ml palm- of kokosazijn
  • 1 1/2 tl zout
  • 100 ml water

Voor de rest

  • 3 el kokosolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 400 gr oesterzwammen in repen gescheurd
  • 150 gr doperwten vers of uit de diepvries (ontdooit)
  • 200 ml water

Instructies
 

Om de groene saus te maken

  • Meng alle ingrediënten voor de groene saus tot een fijne pasta. Ga iets langer door dan je zou denken en duw de ingrediënten naar beneden om ook een aantal van die fijnere zaden echt in de pasta te vermalen.

Om Paulami's oesterzwammen met groene saus te maken

  • Verhit 3 el kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit 1 fijngehakte ui aan tot deze glazig begint te worden.
  • Voeg de groene saus toe met 400 g in reepjes gescheurde oesterzwammen en bak tot de zwammen bruin beginnen te kleuren.
  • Voeg nu 200 ml water toe en plaats een deksel op de koekenpan en stoof de oesterzwammen met groene saus nog eens 10 minuten. Voeg voor de laatste 3 minuten 150 gr doperwten toe.
  • Breng verder op smaak met suiker en/ of zout.

Notities

Zie de blogpost voor eventuele vervangende ingrediënten. 
Trefwoord paddestoelen