2portiesramen noedelsgekookt en afgespoeld met koud water
1kipfilet of plantaardige soortgenootgekookt en in hapklare stukjes getrokken
1kropromaine slagrof gehakt
flinke snugsesamzaadjesgeroosterd
zwarte peperversgemalen, naar smaak
handjebieslookfijngesneden
Instructies
Om de croutons te maken
Verhit de oven voor op 180°C.
Meng 1 tl olijfolie met 1/2 fijn geraspte teen knoflook met een snuf zout in een kom en schep de 4 sneetjes van 1 cm dikke plakjes stokbrood erdoor zodat ze goed bedekt worden in het knoflookolijfoliemengsel.
Bak de sneetjes op het rooster in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Het brood moet volledig uitgedroogd zijn.
Haal uit de oven, laat afkoelen en breek in kleine stukken.
Om Tim's dressing te maken
Klop de eierdooier, 1/2 fijn geraspte teen knoflook, 20 g miso, 10 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, 1/2 t dashi-poeder, mosterd, een paar malen zwarte peper en de sap van 1/2 citroen in een grote kom.
Combineer 1/2 t sesamolie met 1 el olijfolie en 100 ml plantaardige olie in een kan en giet het oliemengsel langzaam in het eigeelmengsel terwijl je constant blijft kloppen om de saus te 'emulgeren'.
Blijf kloppen en gieten tot alle olie is opgenomen en je tot een dikke, romige dressing bent gekomen.
Om PDXoliveguy's dressing te maken
Meng in een grote kom 1/4 c mayonaise, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 el vissaus, 1 el wijnazijn en 2 el extra verge olijfolie tot de dressing volledig gemengd is. Roer er op het einde 1 el fijn geraspte Parmezaanse kaas en een paar malen zwarte peper door.
Om de salade te maken
Kieper de voorgekookte noedels, de voorgekookte en in stukjes getrokken 'kip' en de grof gehakte sla bij de dressing en roer tot alles gelijkmatig verdeelt is.
Serveer met de croutons, sesamzaadjes, extra Parmezaanse kaas en fijngesneden bieslook.
Notities
Je kunt ook kant-en-klare knoflookcroutons uit de winkel gebruiken. Zelfgemaakte croutons zijn wel net iets lekkerder, maar het scheelt toch weer een stapje in de keuken.
Je kunt de ingrediënten met gemak halveren om hier een 1-persoons maaltijdsalade van te maken.