Zwitserse Kaasfondue met Appenzeller
Vette Sletten
Klassieke Zwitserse kaasfondue met extra pit van pittige Appenzeller en apelcider.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken Zwitsers
Rasp
Fondue- of steelpan
Warmhoudplaat
- 200 g Appenzeller pittig of extra pittig
- 200 g Gruyère
- 200 g Emmentaler
- 1 teen knoflook
- 300 ml appelcider + extra voor erbij of erdoor
- 1 el maizena
- 2 el cognac
Opties voor bij Zwitserse kaasfondue
- 1 stokbrood
- 1 bakje champignons geborsteld
- 1 paprika in repen
Rasp 200 gr Appenzeller, 200 gr Gruyère, 200 gr Emmentaler.
Wrijf een 1 teen knoflook uit over de bodem van een grote fondue- of steelpan. Gooi de teen na gebruik weg.
Breng in de pan 300 ml goede kwaliteit appelcider aan de kook. Zet het vuur laag en smelt handje-voor-handje de geraspte kaas in de cider tot alle kaas gesmolten is.
Meng 1 el maizena met 2 el cognac, roer dit door de kaas, breng het opnieuw aan de kook en laat doorkoken tot de fondue is ingedikt.
Vind je 'm te dik? Voeg dan meer appelcider toe. Breng op smaak met versgemalen peper, zet de pan op tafel op een warmhoudplaat, glaasje cider erbij en serveer met stokbrood, champignons, paprika of wat je zelf lekker vindt.
Trefwoord fondue, kaas, kaasfondue, zwitserse kaas