Vette Sletten – Foodblog

Caribische Rijst met Bonen

Een bord rijst met bonen met eromheen een paar van de ingrediënten

Doneer button met Paypal logo's en tekst "Kleine donaties welkom, Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken en kleine onafhankelijke ondernemers te steunen vind je op Vette Sletten geen banner advertenties of affiliate links."

Dit is een ouder recept, dat ik nog niet vertaald had en waarvan ik de originele post-datum niet kon achterhalen omdat mijn Engelstalige site gehackt is. Bij het herstellen van die site heb ik dit recept vertaald.

Jerk chicken zonder rijst met bonen is niks, daarom deel ik hier een simpel recept voor rijst met bonen voor kleine huishoudens voor bij mijn slowcooked jerk chicken recept. Dit recept is gebaseerd op een recept van Carly the Prepster. Ik heb wat kleine aanpassingen gemaakt en vind het zelf meer dan genoeg voor twee.

Een bord jerk chicken met eromheen de ingrediënten en een bord rijst met bonen op de achtergrond

Een bord rijst met bonen met eromheen een paar van de ingrediënten

Caribische rijst met bonen

Vette Sletten
Een kleine portie geurige Caribische-stijl rijst met bonen voor kleine huishoudens.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken Caribisch
Porties 2

Equipment

  • Kleine steelpan

Ingrediënten
  

  • 30 ml - 2 el olijfolie andere oliën werken ook prima
  • 230 gr - 1/2 c rijst
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 5 gr - 1 tl komijn
  • 2.5 gr - 1/2 tl chili poeder
  • snufje zout een snufje is de hoeveelheiddie je tussen duim-, wijs- en middelvinger kunt vast knijpen
  • snufje cayenne meer als je van hitte houdt
  • 60 gr - 1 c zwarte bonen uit blik, uitgelekt en goed schoongespoeld
  • 100 gr - 1/2 c tomaten geplet
  • 120 ml - 1/2 c water
  • bosje koriander grof gehakt, optioneel

Instructies
 

  • Verhit om de rijst met bonen te maken 30 ml - 2 el olijfolie in een kleine steelpan.
  • Voeg 230 gr - 1/2 c rijst toe en blijf roeren tot alle korrels bedekt zijn in olie.
  • Voeg nu 1 fijngehakte teen knoflook, 5 gr - 1 tl komijn, 2.5 gr - 1/2 tl chilipoeder en snufjes zout en cayenne toe. Roer 1-2 minuten door tot alles flink begint te geuren.
  • Roer vervolgens 60 gr - 1 c zwarte bonen, 100 gr - 1/2 c geplette tomaten en 120 ml - 1/2 c water toe en zet het vuur hoog.
  • Zodra het kookt kun je het vuur weer helemaal omlaag zetten. Doe een deksel op de pan en laat de rijst met bonen 20 minuten zachtjes doorsudderen tot al het vocht is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is.
  • Strooi (indien je niet genetisch beperkt bent) wat koriander over de rijst en dien op.
Trefwoord bijgerechten, bonen, caribisch recept, caribische keuken, rijst

Are you looking for this recipe in English? Go to Dorothy-Porker.com for simple rice and beans for two.

Doneer button met Paypal logo's en tekst "Kleine donaties welkom, Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken en kleine onafhankelijke ondernemers te steunen vind je op Vette Sletten geen banner advertenties of affiliate links."

Spread the love
  • 5
    Shares


Related Posts

Leave a Comment

Rating recept