Shortlist Pink Lady Awards 2021

Door Mieke
01/04/2021

Hoera! Ik sta wederom op de shortlist voor de Pink Lady Food Photography Awards. Dit jaar ben ik genomineerd voor de nieuw in het leven geroepen Claire Aho Awards for Women Photographers.

Omdat het meeste werk dat ik vorig jaar heb gemaakt voor mijn boek was, heb ik dit jaar maar twee foto’s in kunnen sturen. Dus ik ben extra trots dat ik op de shortlist sta.

Nomnomnom

Deze foto is bonusmateriaal voor mijn aanstaande kookboek Nomnomnom.


De Heilige Maria van de Patates Frites: het proces

Nadat ik een drag queen een kroon had zien maken met zip-ties en een haarband tijdens een nachtelijke TikTok-binge zag ik het helemaal voor me. Ik was al een paar maanden op de patates frites foto aan het malen voor het boek en dit leek me de perfecte oplossing.

Het kostte me 3 dagen en een berg 3D-collagelijm om de frietjes op de kroon te plakken. Vervolgens wikkelde ik mezelf in één van mijn gordijnen en begon ik met schieten. Zelfportretten zijn atlijd lastig en een zwaar fluwelen gordijn op een warme zomerdag maakt het er niet makkelijker op. Maar het lukte me toch er drie fatsoenlijke foto’s uit te persen. Eentje voor meteen, omdat ik écht niet tot augustus 2021 op deze foto kon zitten, en een tweede voor het boek zelf.

Vervolgens heb ik Retouchup ingehuurd om het zip-tie-frame uit de afbeelding te verwijderen en een compositie van twee afbeeldingen te maken. Van één foto was het gezicht nu eenmaal beter en van een andere de handen. Meestal kom ik er zelf wel uit met Photoshop, maar in dit geval leek het me beter het aan professionals over te laten. En zo was geboren: Maria van de Patates Frites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Dorothy Porker © Copyright 2024. All rights reserved.
Close