Vette Sletten – Foodblog

Pandan Wafels met Kokosmelk

Pandan en Kokosmelk Wafels - Vette Sletten Foodblog

Als kind vonden de andere kinderen het altijd maar gek dat ik rare gekleurde snacks zoals kue mangkok uitdeelde op mijn verjaardag. Tegenwoordig is iedereen gek op ‘raar’ gekleurd eten.

Voor mij is smaak daarin nog altijd belangrijker dan (natuurlijke) kleurmiddelen. Zwarte sesamijs is lekkerder dan houtskoolijs. En pandan is lekkerder dan matcha. Matcha mag dan wel een smaak zijn, maar pandan wint dat gewoon. Met haar handen op d’r rug, alles.

Pandan en Kokosmelk Wafelrecept - Vette Sletten Foodblog

Dus toen ik aan het fantaseren was over een foodtruck die er nooit gaat komen, hoopte ik dat er pandan wafels zouden bestaan. En natuurlijk bestaan ze! In mijn fantasie pasten ze perfect bij Indische gefrituurde kip en gado gado, en in de realiteit ook.

Ze zijn natuurlijk ook prima zonder iets, want het is pandan en het zijn wafels.

Let op: probeer voor dit gerecht kokosmelk te vinden met een zo laag mogelijk waterpercentage. Meestal zijn zit deze kokosmelk in kleine kartonnen pakjes. De kokosmelk in blik heeft vaak een hoger waterpercentage.

Pandan wafels

Heerlijke Aziatische pandan en kokosmelk wafels, voor bijvoorbeeld bij Indonesische kip met wafels en gado gado salade.
Voorbereidingstijd35 min
Bereidingstijd20 min
Gang: Snacks, Sweets
Keuken: Aziatisch, Indonesisch
Trefwoord: Gebak, indisch, wafels
Porties: 10 wafels

Ingrediënten

  • 125 gr patentbloem
  • 50 gr fijne suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 1 groot ei
  • 1/4 tl pandan pasta van de toko
  • 200 ml kokosmelk met het laagste waterpercentage dat je kunt vinden
  • 60 gr ongezouten boter gesmolten
  • zonnebloem olie of andere neutrale olie om het wafelijzer in te vetten

Instructies

  • Meng de droge ingrediënten, d.w.z. de bloem, suiker, bakpoeder en het zout, samen in een kom.
  • Roer in een andere kom de natte ingrediënten goed door elkaar. Het ei, de gesmolten boter, de pandan pasta, de kokosmelk.
  • Voeg de natte ingrediënten nu bij de droge. Meng het niet te stevig door, maar tot alle ingrediënten net met elkaar vermengd zijn en het beslag nauwelijks glad is.
  • Laat het beslag nu afgedekt een half uur in je koelkast rusten voordat je je wafelijzer verhit.
  • Vet je wafelijzer licht in voor je het beslag in porties in je wafelijzer giet. Bak de wafels door tot ze licht goudbruin beginnen te kleuren aan de buitenkant.
  • Eet de wafels warm op of verhit ze kort in je wafelijzer voordat je ze gebruikt voor Indonesische kip met wafels of iets anders.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for pandan and coconut milk waffles.

Spread the love
  • 12
    Shares


Related Posts

Leave a Comment