Pandan Wafels met Kokosmelk

Een wit bord met daarop een stapel pandanwafels waarop één pandanwafel op een puntje balanceert.

Als kind vonden de andere kinderen het altijd maar gek dat ik rare gekleurde snacks zoals kue mangkok uitdeelde op mijn verjaardag. Tegenwoordig is iedereen gek op ‘raar’ gekleurd eten.

Pandan wafels die het woord pandan spellen op een groene achtergrond

Smaak >>> kleur

Voor mij is smaak daarin nog altijd belangrijker dan (natuurlijke) kleurmiddelen. Zwarte sesamijs is lekkerder dan houtskoolijs. En pandan is lekkerder dan matcha. Matcha mag dan wel een smaak zijn, maar pandan wint dat gewoon. Met haar handen op d’r rug, alles.

Een glazen kom met daarin de ingrediënten voor pandan wafels

Indische kip met wafels

Dus toen ik aan het fantaseren was over een foodtruck die er nooit gaat komen, hoopte ik dat er pandan wafels zouden bestaan. En natuurlijk bestaan ze! In mijn fantasie pasten ze perfect bij Indische gefrituurde kip en gado gado, en in de realiteit ook.

Ze zijn natuurlijk ook prima zonder iets, want het is pandan en het zijn wafels.

Een kom met groen pandanwafelbeslag omringt door de ingrediënten.

Pandan wafels

Vette Sletten
Heerlijke Aziatische pandan en kokosmelk wafels, voor bijvoorbeeld bij Indonesische kip met wafels en gado gado salade.
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Snacks, Sweets
Keuken Aziatisch, Indonesisch
Porties 10 wafels

Equipment

  • Grote kom x2
  • Garde
  • Wafelijzer
  • Bak kwast
  • Grote soeplepel
  • Rooster

Ingrediënten
  

  • 125 gr - 1 c patentbloem
  • 50 gr - 1/4 c fijne suiker
  • 5 gr - 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 groot ei
  • 1.5 gr - 1.4 tl pandan pasta van de toko
  • 200 ml kokosmelk met het laagste waterpercentage dat je kunt vinden
  • 60 gr - 1/4 c ongezouten boter gesmolten
  • zonnebloem olie of andere neutrale olie om het wafelijzer mee in te vetten, gebruik geen olijfolie, deze smaakt te sterke en combineert niet goed

Instructies
 

  • Meng de droge ingrediënten; 125 gr - 1 c bloem, 50 gr - 1/4 c suiker, 5 gr - 2 tl bakpoeder en een snufje zout, samen in een kom. Een snufje is de hoeveelheid zout die je tussen drie vingers (je duim-, wijs- en middelvinger) kunt vast knijpen.
  • Roer in een andere kom de natte ingrediënten goed door elkaar: 1 groot ei, 60 gr - 1/4 c gesmolten boter, 1/4 tl - 1.5 gr pandan pasta en 200 ml kokosmelk.
  • Voeg de natte ingrediënten nu bij de droge. Meng het niet te stevig door, maar tot alle ingrediënten net met elkaar vermengd zijn en het beslag nauwelijks glad is.
  • Laat het beslag nu afgedekt 30 minuten in je koelkast rusten voordat je je wafelijzer verhit. Sla je deze stap over dan worden je wafels niet zo mooi luchtig als wanneer je dit wel doet.
  • Vet je wafelijzer met een bak kwast licht in met zonnebloemolie voor je het beslag in porties in je wafelijzer giet. Ik gebruik hier zelf een grote soeplepel voor omdat dit het makkelijkst schept en giet. Bak de wafels door tot ze licht goudbruin beginnen te kleuren aan de buitenkant. Het verschilt per wafelijzer hoe lang dit duurt, bij mij duurt dit ongeveer 5-10 minuten.
  • Laat de wafels afkoelen op een rooster, maar eet er zeker ook eentje warm op.

Notities

De wafels blijven ongeveer 5 dagen goed in een luchtdicht afgesloten doos of blik.
Trefwoord Gebak, indisch, wafels

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for pandan and coconut milk waffles.

Spread the love


Related Posts

Leave a Comment

Rating recept