Makkelijke Bloemkool Tika Massala

Door Mieke
27/09/2018

Ik ben een beetje te hard gegaan met de tofu, dus voor mijn laatste dagen van Veganuari focus ik me op recepten die volledig van groente zijn gemaakt.

Ik vond dit recept voor vegan tika massala op Pinterest. Het is schandalig lekker en super makkelijk klaar te maken. Ik heb het een klein beetje aangepast zodat ik de saus in porties in kan vriezen om op een ander moment te eten omdat ik graag elke dag iets anders eet.

Wat eet ik bij vegan tika massala?

Ik eet de mijne met heel veel extra koriander, witte rijst en misschien een schep (vega) yoghurt. Maar ik hou je ook niet tegen als je er een kant-en-klare naan bij serveert.

Makkelijke vegan tika massala

Vette Sletten
Een super makkelijk recept voor vegan tika massala van bloemkool.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Indiaas, Vegan
Porties 4

Materialen

  • Grote koekenpan met deksel
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 15 ml - 1 el zonnebloemolie
  • 2 gr - 1/2 tl mosterdzaad
  • 1 ui grof gehakt
  • 6 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 vingerkootje gember fijn geraspt
  • 1/2 jalapeno fijngehakt, verwijder de zaadlijst als je niet goed tegen hitte kunt
  • 3 tomaten in partjes
  • 1 rode paprika in dunne repen
  • 180 ml - 3/4 c volvette kokosmelk kijk op de ingrediëntenlijst, hoe lager het waterpercentage hoe beter
  • 20 gr - 1/2 c verse koriander + extra voor erbij
  • 3 gr - 3/4 tl garam masala
  • 2 gr - 1/2 tl gemalen koriander
  • snufje kurkuma een snufje is de hoeveelheid die je tussen drie vingers kunt vast knijpen
  • 2 gr - 1/2 tl kaneel
  • 1 bloemkool in grove stukken gesneden

Instructies
 

  • Verhit, als je alle ingrediënten bij elkaar hebt verzameld en voorbereid om te koken, de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg 2 gr - 1/2 tl mosterdzaad toe.
  • Laat het zaad ongeveer 30 seconden goed spetteren voor je 1 grof gehakte ui, 6 fijngehakte tenen knoflook, een vingerkootje geraspte gember en 1/2 fijngehakte jalapeno toevoegt en het vuur lager zet. Laat het mengsel onder af en toe roeren garen tot de uien zacht maar niet bruin zijn.
  • Giet dan het mengsel in een blender en voeg daar de 3 in partjes gesneden tomaten, 1 in reepjes gesneden rode paprika, 180 ml - 3/4 c kokosroom, 20 gr - 1/2 c verse koriander en de overgebleven kruiden aan toe en maal alles fijn op de hoogste stand. Ik moet de blender af en toe uitzetten om alles een keer aandrukken om een dikke saus te maken.
  • Mocht je niet met 4 man eten dan kun je nu een deel van de saus (eventueel in porties) apart houden om in te vriezen voor een later moment.
  • Giet de saus nu terug in de koekenpan en breng hem aan de kook. Zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken voordat je de bloemkool toevoegt, het deksel weer terug op de pan doet en het geheel nog 15-20 minuten door laat koken. De bloemkool zou gaar moeten zijn en de saus zou een klein beetje in moeten koken.
  • Serveer met nog meer koriander, naan, rijst of wat je maar wil.

Notities

De saus blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer. Om 'm op te warmen kun je de saus ontdooien en het recept weer oppakken vanaf stap 5. 
Trefwoord bloemkool, indiaas, tika, tika massala, Vegan, veganistisch

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Dorothy Porker © Copyright 2024. All rights reserved.
Close