Wentelteefjes van Feestpaaskersstol

Drie wit met blauwe borjdes met daarop wentelteefjes met rood fruit op een blauwe achtergrond, met daarbij gele thee- en handdoeken gedrapeerd en nog wat rood fruit en bestek.

Dit is nauwelijks een recept te noemen, dus ik hou de inleiding lekker kort.

Drie wit met blauwe borjdes met daarop wentelteefjes met rood fruit op een blauwe achtergrond, met daarbij gele thee- en handdoeken gedrapeerd en nog wat rood fruit en bestek.

Wentelteefjes van feest paas kerst stol

Vette Sletten
Extra krokante zoete kruidige wentelteefjes gemaakt van feest paas kerst stol.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Brunch, Ontbijt
Keuken Duits, Frans, Nederlands
Porties 2

Equipment

  • Ovenschaal
  • Garde of vork
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 250 ml - 1 c melk
  • 5 g - 1 tl speculaaskruiden kant-en-klaar of zelf gemengd, zie hieronder
  • 15 g - 1 el suiker bruine of basterd heeft de voorkeur + extra voor tijdens het bakken
  • snufje zout
  • 30 ml - 2 el olie boter werkt ook
  • 4 plakken stol andere deegachtigen werken natuurlijk ook
  • 300 g rood fruit of wat jou lekker lijkt, optioneel
  • poedersuiker optioneel

Speculaaskruiden naar recept van Rutger Bakt (link in de notities)

  • 33 g - 8 tl kaneelpoeder
  • 8 g - 2 tl kruidnagelpoeder
  • 8 g - 2 tl nootmuskaatpoeder
  • 4 g - 1 tl korianderpoeder
  • 4 g - 1 tl anijspoeder
  • 4 g - 1 tl gemberpoeder
  • 3 g - 3/4 tl kardemompoeder

Instructies
 

Om je eigen speculaaskruiden te maken

  • Meng alle kruiden goed door elkaar. Eventuele restjes kun je bewaren en gebruiken voor andere baksels of bijvoorbeeld om je warme chocolademelk wat op te leuken.

Maak de wentelteefjes

  • Meng in een ovenschaal 2 eieren met 250 ml - 1 c melk, 5 g - 1 tl speculaaskruiden, 15 g - 1 el suiker en een snufje zout tot ze volledig zijn opgenomen. Ik hou zelf 2 minuten stevig kloppen aan om er zeker van te zijn dat de eieren goed geklutst zijn.
  • Week de plakjes stol in het eierkruidenmengsel en keer ze hierbij minstens één keer om terwijl je intussen 15 ml - 1 el olie of boter in een koekenpan verhit.
  • Bak de wentelteefjes goudbruin en krokant. Om echt lekker gekarameliseerde randjes te krijgen vind ik het zelf het lekkerst om wat extra suiker over de wentelteefjes te strooien terwijl ze bakken.
  • Serveer met rood fruit en poedersuiker of waar jij ook gelukkig van wordt.

Notities

De speculaasmix in dit recept is afkomstig van Rutger Bakt.
Wentelteefjes zijn niet houdbaar.
Trefwoord brunch, kerst, kerstontbijt, ontbijt, paasontbijt, speculaas, stol, wentelteefjes

Are you looking for this recipe in English? Go to dorothy-porker.com for speculaas spiced stollen French toast

Spread the love
  • 5
    Shares


Related Posts

Leave a Comment

Rating recept