Krokante Gnocchi Met Flespompoen & Salie

Door Mieke
09/11/2023

Enigszins verwacht kocht ik dit weekend een halve flespompoen voor dit recept, terwijl ik dit recept eigenlijk pas over een paar weken wilde delen. Dus na de gnocchi met harissaboter en broccoli van vorige week voelt dit mogelijk wat dubbelop. Dat gezegd hebbende zou je de ene dag de gnocchi van vorige week kunnen maken en de volgende dag deze vegan bakplaat gnocchi met flespompoen en salie.

Budget Vegan: Eenpansgerechten

Een van mijn lievelingsuitgeverijen GoodCook, was zo vriendelijk om mij een exemplaar van Budget Vegan: Eenpansgerechten van Sam Dixon op te sturen. En ik moet zeggen dat het echt een pareltje is.

Het is zo’n typisch klein gethematiseerd en betaalbaar kookboekje dat vooral fijn is om cadeau te doen. Vaak zijn dit soort kookboekjes niet supersterk en al met al een beetje laf en misschien iets te toegankelijk voor de doorgewinterde kok. Maar met Budget Vegan: Eenpansgerechten levert Sam Dixon echt een heel fijn boekje op dat haar titel waarmaakt. Met bijzondere smaakprofielen en variaties bij elk recept. Wil je vaker vegan eten of ken je iemand die dat wil, dan is dit het perfecte boekje voor jou.

Budget Vegan: Eenpansgerechten

Ik deel hier het recept voor vegan bakplaat gnocchi met flespompoen en salie, maar ik ben van plan nog veel meer uit Budget Vegan te koken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook witte bonen-bloemkoolsoep, linzen met komijn, wortel en pastinaak, groene geroosterde groenten met hazelnoot, een prei en walnoot (en pastinaak en wortel) tarte tatin, gestoofde venkel met parelgort (!) en broodpudding met prei venkel (!!!).

Krokante gnocchi met flespompoen en salie

Ik weet dat gnocchi met pompoen en salie een beetje een open deur is, maar op de een of andere manier ben ik er niet eerder aan toegekomen om het te maken. Ik heb echter twee enorme en twee kleine saliestruiken, en ik ben dol op salie, dus toen ik dit recept zag stond het meteen bovenaan mijn herfsteten wishlist.

Dit recept is een variatie op de gnocchi met tomaat uit Broke Vegan: Eenpansgerechten. Er is hiernaast ook nog een gemengde paddenstoelenversie die ik ook heel graag wil maken, maar het is pompoenseizoen, dus vandaar (ja, ja het is ook paddenstoelenseizoen, stil).

Maak het jezelf nog smakelijker en doe er een schepje Trouble&Spice Ciao Bella chili crisp op. Gebruik kortingscode ‘DorothyPorker’ bij het uitchecken of gebruik de onderstaande link, dan zou de korting automatisch moeten worden toegevoegd aan je mandje.

Vorige week schreef ik dat ik eigenlijk geen gnocchi eet tenzij ze voorgekookt zijn. Deze week heb ik de helft van de gnocchi 2 minuten in kokend water laten weken en de andere helft onbehandeld mee de oven in gegooid. Ik proefde niet echt verschil, doe met die informatie wat je wilt. Door naar het recept.

Vegan Bakplaat Gnocchi met Flespompoen en Salie

Vette Sletten
Een supermakkelijk recept voor gnocchi met flespompoen en salie van de bakplaat uit Budget Vegan: Eenpansgerechten van Sam Dixon.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Vegan
Porties 4

Materialen

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • mengkom

Ingrediënten
  

  • 1 medium flespompoen (circa 500 gr) gepeld en in ringen van 1 cm dik gesneden, in blokjes werkt vast ook
  • 1 T olijfolie
  • snufje chilivlokken
  • snufje zout
  • snufje versgemalen peper
  • 500 g kant-en-klaar gnocchi deze zijn over het algemeen vegan, controleer de ingrediëntenlijst op de verpakking als je dit zeker wilt weten
  • 3 tenen knoflook gepeld en geperst/ fijngehakt
  • 6 blaadjes salie grofgehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200° C en bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
  • Meng in een grote mengkom de gesneden pompoen met 2 el olijfolie en respectievelijk van elk een snufje chilivlokken, zout en versgemalen zwarte peper tot alle plakjes goed bedekt zijn.
  • Spreid de pompoen in een enkele laag uit op de beklede bakplaat en bak 20 minuten tot de pompoen zacht en goudbruin gekleurd is.
  • Meng intussen 500 g gnocchi, 3 teentjes fijngehakte/ geperste knoflook en 6 blaadjes grofgehakte salie in dezelfde mengkom die je voor de pompoen gebruikte. Hierdoor krijgen ook de gnocchi een fijn laagje olijfolie.
  • Voeg het mengsel van gnocchi, knoflook en salie toe aan de bakplaat, meng alles goed en bak nog eens 30 minuten voordat je het serveert.

Notities

  • Ik heb dit recept voor één portie gehalveerd en dat werkte prima
  • Dit recept is niet supergeschikt om opnieuw op te warmen, dus als je het 2 dagen achter elkaar moet eten maak het dan de de tweede dag opnieuw in plaats van dat je alles in 1x bakt
  • Ik heb zelf ook een portie met wat blokjes feta erdoorheen gegeten en dat was ook erg lekker
Trefwoord gnocchi, makkelijke maaltijd, vegan italiaans

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Dorothy Porker © Copyright 2024. All rights reserved.
Close